Azt hitték a szabálytalankodó kaposvári autósok, hogy nem látják őket a rendőrök, pedig végig figyeltek - videó

közúti ellenőrzés szabálytalanság rendőrség drón Kaposvár
Vágólapra másolva!
Civil kocsikat és egy drónt is használt a Somogy megyei rendőrség múlt héten Kaposvárnál, hogy kiszűrjék a többi közlekedőt veszélyeztető sofőröket. A kétnapos akció során összesen 54 esetben kellett intézkedniük.
Vágólapra másolva!

Fokozott ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei április 15-én és 16-án Kaposváron és vonzáskörzetében - olvasható a police.hu-n. A rendőrségi közlemény szerint az akció célja az volt, hogy kiszűrjék a forgalomból a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósokat.

Az akcióról egy videót is közzétettek.

A rendőröknek többek között tilos jelzésen áthaladás, záróvonal átlépés, valamint vezetés közben kézben tartott mobiltelefonozás miatt összesen 54 esetben kellett intézkedniük.

Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón is segítette.

Mint írják, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Arra is felhívták az autósok figyelmét, hogy ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!