Magyarország az EU-hoz képest kétszeres sebességgel halad az oltással, sikeres az oltási kampány

koronavírus, oltás, vakcina, oltópont, Magyarország, Szputnyik V
Győr, 2021. április 18. Beoltanak egy férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. április 18-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az eddigi tapasztalatokból világosan látszik, hogy továbbra sem oltóhelyből, hanem vakcinából van kevés, a vakcinák mennyisége határozza meg, hogyan lehet az oltásokkal haladni - jelentette ki György István. Hangsúlyozta, hogy szeretnének minél gyorsabban haladni, mert az oltás életet menthet, és emellett az oltás a kulcsa az ország újraindításának is.
Vágólapra másolva!

- mondta a Magyar Nemzetnek György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kifejtette, hogy

az uniós tagállamokhoz képest Magyarország kétszeres sebességgel halad az oltással, ez is mutatja, hogy sikeres az oltási program megszervezése.

Emlékeztetett arra, hogy már több mint 3,25 millió embert beoltottak és közel 1,4 millióan a második dózist is megkapták. Hozzátette, hogy mintegy 1,25 millióan kaptak keleti vakcinát és kétmillióan nyugatit. Hangsúlyozta, hogy

Továbbra is jól halad az oltási program Magyarországon Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az oltás megszervezéséről az államtitkár azt mondta:

Megemlítette az oltóbuszokat is, amelyeket azokra a kisebb településekre irányítanak, ahol az oltási hajlandóságot a vakcina helyszínre szállításával lehet növelni. Nógrád és Komárom-Esztergom megyében már lezajlott ez a program, most Tolna megyében folytatódik, és Borsodba és Szabolcsba is mennek majd a buszok.

Az eddigi tapasztalatokból világosan látszik, hogy

- jelentette ki György István. Hangsúlyozta, hogy szeretnének minél gyorsabban haladni, mert az oltás életet menthet, és emellett az oltás a kulcsa az ország újraindításának is.

Kitért arra is, hogy a baloldal hiába vitatja az eredményeket, az adatokból látszik, hogy megfelelő az oltási ütem. "Az emberek életével játszik a baloldal, amikor egyes vakcinákról lebeszélik a lakosságot vagy az oltási program sikertelenségével riogatnak" - fogalmazott György István.