Gyurcsányné és Jakab Péter együtt próbálja kihasználni a gyászoló családok fájdalmát

Niedermüller Péter; GYURCSÁNY Ferenc; Molnár Csaba; Dobrev Klára alelnök kampányrendezvény kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikus felesége politikus támogatók körében SZEMÉLY szimpatizáns támogató ügyvezető alelnök
Budapest, 2018. április 6. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök (b-j) a párt Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Legújabb posztjában Gyurcsányné és Jakab Péter is a gyászoló családokat próbálta megszólítani, pontosabban a fájdalmukat kihasználni, amiből arra lehet következtetni, hogy a baloldal hosszú távon fogja használni Nagy Attila Tibor baloldali tanácsadó kommunikációs tanácsát. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban bejárta a sajtót, hogy Nagy Attila Tibor a gyászoló családok megszólítását javasolta a baloldali pártoknak a Pesti TV egyik vitaműsorában, külön megemlítve a Demokratikus Koalíciót (DK). Az ismert baloldali tanácsadó ízléstelen módon még azt is kiszámolta, hogy a gyász legalább 200 ezer embert érint, amivel szerinte már el lehetne dönteni egy párt sorsát. Csakhogy meglátása szerint a baloldal "egyelőre" nem foglalkozott eleget a gyászolók megszólításával, éppen ezért nem tudta kellőképpen kihasználni a gyászból adódó fájdalmat.

A Gyurcsány-házaspár a komoly botrányt kiváltó kijelentés után szinte azonnal megfogadta Nagy tanácsát: előbb Gyurcsány Ferenc nevezte hirtelen "nemzeti tragédiának", hogy a koronavírus miatt "maradtak itt özvegyen, árván", nem sokkal utána pedig Gyurcsányné használta a "gyászoló családok" kifejezést. Korábbi, a témával foglalkozó cikkünkben azt írtuk, hogy a baloldal a koronavírusban meghaltak hozzátartozóinak érzelmeire fogja építeni a kommunikációját, annak ellenére, hogy politikusaik hónapok óta hergelnek az oltások ellen. Nagyon úgy néz ki, hogy

valóban hosszú távú stratégiáról van szó, hiszen a baloldal két ismert politikusa, Gyurcsányné és Jakab Péter is újra a gyászolókhoz szólt.

A baloldal folytatja a halálkampányt Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A DK uniós képviselője tegnapi, egyébként nem túl hosszú posztjában háromszor is használta a gyász szót, vagy annak valamilyen ragozott formáját. Többek között azzal próbálta hergelni az embereket, hogy "az ország édesapákat, édesanyákat, testvéreket, férjeket, feleségeket és most már gyermekeket is gyászol". Ez azért furcsa Gyurcsánynétől, mert korábban személyesen is megtapasztalta, milyen veszélyes a vírus. Március elején megkezdett - és zömében maszk nélkül végigvitt - kampánykörútja során ugyanis elkapta a fertőzést. Bár kétoldali tüdőgyulladással több hétig ágyban feküdt, felépülése után egyből a védekezést kezdte el támadni.

A Jobbik elnöke - tökéletesen illeszkedve a baloldal legújabb kommunikációs stratégiájához - úgy fogalmazott mai bejegyzésében, hogy "lassan nincs olyan magyar, aki ne veszített volna el legalább egy ismerőst, rokont, barátot".

A baloldali pártok vezető politikusainak legújabb megnyilvánulásaiból kitűnik, hogy - erkölcsileg megkérdőjelezhető módon - tudatosan, összehangoltan célozzák azt a társadalmi csoportot, amely közvetlenül érintett a járvány okozta halálesetekben. A baloldali tanácsadók egyébként több olyan, erősen kifogásolható kommunikációs tippet adtak az elmúlt időszakban a baloldali pártoknak, amelyeket szinte azonnal használni kezdtek. Ahogy azt megírtuk, nem véletlen, hogy egymást túllicitálva lázítanak.

Sokak számára a gyászoló családok hergelése azért tűnhet visszásnak, mert a baloldal hónapok óta kampányol a vakcinák ellen, miközben köztudott, hogy az oltás életeket menthet. A kormánypártok éppen ezzel indokolták, hogy telefonos tájékoztató kampányt indítanak a kérdésben. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal továbbra sem hajlandó felhagyni az oltásellenes kampánnyal, így arra fogják kérni az embereket, hogy bizalommal fogadják a Magyarországon elérhető vakcinákat.