Összesen 90 migránst fogtak el három megyében az elmúlt 24 óra alatt Magyarországon. A migránsok felét Bács-Kiskun megyében fogták el. Tolna megyében egy embercsempésszel szemben is intézkedtek, aki ellen büntetőeljárás indult.

A Tolna megyében egy szlovák embercsempészt és hat migránst fogtak el

Április 18-án 16 óra 13 perckor az M9-es autóút Tolna megyei szakaszán, Bogyiszlón ellenőriztek egy szlovák rendszámú autót. A kocsit egy szlovák férfi vezette, aki hat szír migránst szállított. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen embercsempészet miatt büntetőeljárás indult.

Forrás: Police.hu

A Csongrád-Csanád megyében 29 migráns próbálkozott

Elsőként Kiszombor és Szeged területén tartóztattak fel nyolc szír migránst, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Még ugyanezen a napon további 21 migránst fogtak el Ruzsa és Röszke területén. Az elfogott férfiak szíreknek, afgánoknak, bangladesinek, pakisztáninak és egyiptominak vallották magukat, ám hiteles irataik nekik sem voltak.

A rendőrök az összes migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A próbákozó migránsok felét Bács-Kiskun megyében fogták el

A migránsokat Hercegszántó, Gara, Homorúd, Bácsszentgyörgy illetve Madaras területén fogták el, szírek, irakiak, és jemeniek is voltak közöttük. Hiteles iratokat azonban egyikük sem tudott felmutatni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.