17 éve szivárgott ki a békéscsabai mentőállomásról egy azóta legendássá váló hangfelvétel, amelyen egy idős néni próbál magának egy betegszállítót rendelni. Ennyi idő után most végre az is kiderült, ki volt a nyugodt diszpécser a vonal másik végén.

Egy rövid videóban mutatta be az Országos Mentőszolgálat azt a békéscsabai diszpécsert, aki egy azóta legendássá váló felvételen próbál segíteni egy idős betelefonálónak. A kiszivárgott hangfelvételen a néni egy betegszállítót próbál magának hívni, de nincs igazán tisztában vele, hogy nem a békéscsabai kórházat, hanem a mentőállomást hívta.  Sőt, végül kiderül, azt sem tudta pontosan, hogy milyen nap van.

Soha nem felejti el a beszélgetést

Ennyi év után most az is kiderült, hogy a vonal végén lévő türelmes diszpécser Guska Bea volt, aki ma már mentőtisztként dolgozik. Bea egy bajtársához ment férjhez, két gyermekük született, akik sorra nyerik az elsősegélynyújtó versenyeket.

A nő azt mondta a videóban, hogy ezt a beszélgetést soha nem felejti el, a mai napig szinte szó szerint vissza tudja idézni az elhangzottakat.  

– Aki mentőt hív, lehet, hogy izgul, és nekünk segítenünk kell e bejelentőn, nem szép dolog kinevetni – mondta Bea a 17 évvel ezelőtti esetről. Az egykori diszpécser azt is hozzátette, hogy később a néni felhívta a megfelelő számot, és felvették a szállítását.