Régészbúvárok oldhatják meg a magyar kriminalisztikai egyik legrejtélyesebb bűntényét, a VV Fanni gyilkosságot - írja a Blikk.

Egy férfi szerint, aki nagyon jól ismeri a területet, valószínűleg egy mesterséges öbölben van VV Fanni holtteste, így a speciális búvárok még négy évvel a gyilkosság után is megtalálhatják az iszapban a maradványokat. Az öböl, amelyet a közeli sóderbányában dolgozó munkagépek kotortak ki, száz méterre van attól a szalkszentmártoni stégtől, ahol az FBI és a magyar rendőrség szerint a gyilkosa megszabadulhatott a lány testétől. A nyomozók eddig nem találták meg Fanni maradványait. 

Novozánszki Fanni 2017. november 20-án tűnt el. Az utolsó nyom egy lépcsőházi kamerafelvétel, ahol a meggyilkolásával gyanúsított B. László lecipeli őt a mélygarázsba, és az autójába tuszkolja. A lány holttestét azóta sem találták megForrás: Facebook/Origo

Rengeteg levelet kapok önjelölt magánnyomozóktól, hogy miként történhetett a gyilkosság, illetve, hogy hol kellene keresni a holttestet - nyilatkozta a lapnak dr. Lichy József ügyvéd, Novozánszki Fanni családjának jogi képviselője, aki hozzátette: az elméletek nagy része nem vehető komolyan, de amit ez az úr állít, akár a megfejtés is lehet.

Az előzetesben lévő B. László, akit VV Fanni meggyilkolásával gyanúsítanakForrás: Origo

Hosszasan beszélgettem vele, és kiderült számomra, hogy nagyon jól ismeri ezt a területet, gyerekkorától kezdve szinte minden szabadidejét ott töltötte. Meglátása szerint nem kizárt, hogy miután a gyilkos a Dunába dobta a már élettelen lányt, a sodrás a testet az öböl felé vitte, amit a közelben lévő munkagépek kotortak ki. Ő úgy tapasztalta, bármit is dobott a folyóba, minden ott kötött ki. És ami nagyon fontos, nem is úszott onnan tovább, nem került ki újra a nyílt vízre. Ez egy teljesen elfogadható elmélet, ezért kérni fogom a törvényszéket, hogy amennyiben lehetséges, speciális régészbúvárok vizsgálják át ezt a területet 

- mondta dr. Lichy József ügyvéd.

Ami tény: a rendőrség is ezen a környéken kutakodott, búvárok és speciális kutyás keresők segítségével fésülték át a területet. A stég körül szinte centiről centire nézték át a Dunát, eredményre azonban nem jutottak.  A közeli sóderbányában is folytatták a keresést, de hiába.

B. László bérelt autóval vitte el a helyszínre a lányt, amiben a nyomozók nagyobb mennyiségű vért találtak. Ezután a gyanúsított saját autóját is lefoglalták, aminek csomagtartójában egy kötél is volt, rajta Fanni vérévelForrás: police.hu

Mint ismeretes, VV Fanni 2017-ben nyomtalanul eltűnt.  Megölésével B. Lászlót vádolják, a férfi azonban tagadja a bűncselekmény elkövetését.  Teszi ezt annak ellenére, hogy a lány lakásához tartozó teremgarázs kamerája rögzítette, ahogy a kocsija felé cipelte az eszméletlen, vagy talán már halott áldozatát. Ezt nem is tagadja, de állítása szerint csak pár percig volt Fanni a kocsijában, utána átadta számára ismeretlen embereknek. 

Ezt a verziót rajta kívül senki nem tudta alátámasztani. B. László egy ideje házi őrizetben van. 

A gyilkossággal gyanúsított B. László a tárgyalóterembenFotó: Polyák Attila - Origo

Folytatódik a tárgyalás

A járványhelyzetre tekintettel a bíróságok gyakorlatilag az összes tárgyalást elhalasztották, B. László pere azonban kivétel.  Ma is tartanak tárgyalást a Fővárosi Törvényszéken, ahol két elmeszakértőt hallgat meg a bíróság.