Tolna megyében hétfőn és kedden a Honvédelmi Minisztérium öt oltóbusza vesz részt a védőoltások beadásában - mondta a megyei kormánybiztos hétfő délután a Szedres községből tudósító M1 aktuális csatornának.

Horváth Kálmán hozzátette: az oltást elsősorban azok kaphatják meg, akik regisztráltak. A cél a 60 éven felüliek beoltása, de a 18-59 éves korosztály tagjai is kaphatnak vakcinát. Szedresen 180 adag védőoltást adnak be - mondta. 

Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott, Varga Attila ezredes és Meglécz Katalin ezredes a szedresi általános iskolában kialakított oltóponton 2021. április19-énForrás: MTI/Kiss Dániel

Horváth Kálmán kiemelte, hogy az oltást a helyi polgármesteri hivatal és a katasztrófavédelem munkatársai is segítik.
Jól állunk, a Tolna megyei településeken az országos átlag közelében vagyunk, vagy egy kicsivel magasabb az oltottak aránya - fogalmazott a kormánymegbízott.

Meglécz Katalin ezredes a Magyar Honvédség oltóbuszánál Szedresen 2021. április 19-énForrás: MTI/Kiss Dániel

Meglécz Katalin orvosezredes arról számolt be, hogy a település művelődési házában Pfizer-vakcinával oltanak. A HM oltóbuszai szerdától Borsod-Abaúj-Zemplém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében folytatják az immunizálást.