Apáti Bence: ööööööööö…. Fekete-Győr… öööööööö…. András

Vágólapra másolva!
Eddig mindenki úgy hitte, hogy a zavarba ejtően hosszan tartó hatásszünetek hazai helytartója vitán felül Gyurcsány Ferenc. Azonban múlt pénteken új kihívója akadt a DK elnökének. 
Vágólapra másolva!

Sőt, a fiatal és éhes trónkövetelő simán felülmúlta nagy elődjét.

Igen, Fekete Győr Andrásról és a Partizánban nyújtott produkciójáról beszélünk.

Amit röviden így tudnánk összefoglalni.

"......Ööö....Nem tudom......ööö."

Illetve:

".....Ezt meg fogom kérdezni."

És tényleg, minden túlzás nélkül; az új király akár 10 másodpercig hatásszünetekkel preparált rá a nem túl bonyolult, pár szavas mondatokra.

Zárójelben azt is fontos megjegyezni, hogy a mester, Gyurcsány ugyan egy roppant aljas ember, de nem hülye.

Ferinél a színészi eszköztár része a szünet.

Az ellenzék valódi vezetője nem azért szokott olyan hosszú ideig hallgatni, mielőtt kinyitja a száját, mert fogalma sincs, mit válaszoljon, hanem mert ezekkel a csendekkel azt a látszatot keltheti, mintha egy megfontolt, az országáért aggódó, töprengő államférfi lenne, aki mielőtt megszólalna, minden lehetőséget számba vesz.

Fekete Győr nem ilyen ember.

András nem azért hallgat, mert játszik a közönségének, nem azért öözik, mert el szeretné kápráztatni rajongóit, hanem mert úgy megfogták, mint a kiöregedett MMA-s ketrecharcost a hobbibokszoló youtuber. Ilyenkor Fekete Győr valóban összezavarodik, és tényleg nem jut eszébe az égvilágon semmi.

Az interjú során még arra az egyszerű feladatra sem volt képes, hogy magát tipródó államférfinek láttassa, inkább tűnt olyan diáknak, aki egy - mit egy, fél tucat - olyan tételt húzott az érettségin, amire egy percet sem készült.

Szegény Andrásról a beszélgetés során kiderült, hogy végtelenül buta.

Igen, szegény, mert csak a legszőrösszívűbbek nem sajnálták meg a vérengzést és vergődését látva.

Illetve ne legyünk igazságtalanok, mégiscsak egyetemet végzett emberről beszélünk, nem azon a szinten van, mint az Észbontók című műsor hülyeduói, de ezekkel a képességekkel, amelyekkel ő rendelkezik, teljességgel alkalmatlan egy ország vezetésére.

Tényleg csak pillanatra képzeljük el, ahogy Putyinnal, Merkellel vagy a kínai elnökkel tárgyal.

Na ugye.

De ami talán még nagyobb probléma, az Fekete-Győr jelleme.

Mármint annak hiánya.

A Momentum elnökéről ugyanis az is kiderült, hogy egy beteges hazudozó. Méghozzá abból a fajtából, amelyik még akkor is ragaszkodik az igazához, illetve a hazugságához, amikor már saját maga is tudja, hogy lebukott. Biztosan mindenki ismeri ezt a típust, el is kerüli őket jó messzire, mert rettenetesen fárasztó ilyen emberekkel beszélgetni, vitázni, vagy akár csak a két percnél tovább a társaságukban lenni.

Csak a jellemtelen, nárcisztikus emberekre jellemző, ahogyan Fekete Győr reagál arra, amikor hazugságon kapják.

Gondoljunk csak a napelemekkel vagy a józsefvárosi helyismerettel kapcsolatos válaszaira.

Végtelen hosszan lehetne még elemezni az interjút, például azt, hogy Fekete Győr hogyan jutott el "az elmúlt 30 év politikai erőivel sosem fogunk össze", és a "2014-es ellenzéki összeborulás miatt fordult vissza a politikához"-tól ahhoz, hogy most már Gyurcsánnyal is összefog. Akiről néhány éve még azt állította, hogy soha nem kapaszkodna össze vele, és aki ellen 2006-ban még tüntetett.

Vagy, arról, hogy ma már nem gondolja, hogy MSZP egyenlő Fidesz. (Csak hogy Mesterházy egyenlő Fidesz. Jövőre pedig valószínűleg ezt is máshogy fogja látni.)

Lehetne, de igazából felesleges, mert a Momentum miniszterelnök-jelöltjéről még az ellenzéki sajtó is leszedte a keresztvizet, sőt a hírek szerint saját pártjának tagsága kétségbeejtőnek nevezte a produkcióját.

K.O. volt ez a javából, pedig nem annak indult.

Gulyás Márton ugyanis nem tervezte kiütni Fekete Győrt, épp ellenkezőleg, biztonságos teret igyekezett biztosítani neki, higgadtan, barátságosan és nem provokatívan faggatta, és ugyan kétségtelen, hogy feltette azokat a kikerülhetetlen kérdéseket, amelyekre az ellenzéki szimpatizánsok, illetve a nézői kíváncsiak voltak, de nem azért, hogy kivégezze, hanem, hogy Fegyőr ebben a safe space-ben megnyugtató válaszokat adhasson.

Nem ez történt.

A Momentum elnöke saját magát ütötte ki.