Nyíltan azért drukkolnak Gyurcsányék, hogy minél kevesebben oltassák be magukat

Vágólapra másolva!
Új taktikát találtak ki Gyurcsányék az oltások elleni támadásra, miután nem sikerült elbizonytalanítani az embereket a keleti vakcinákkal kapcsolatban. Most már az AstraZenecát is támadják, és mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy kevesebben jelentkezzenek az oltásra. Korábban a Janssen vakcinája ideiglenes visszavonásának örültek. A baloldal oltásellenes kampánya minden eddiginél alattomosabb fordulatot vett. Miközben a baloldali politikusok megpróbáltak másokat elbizonytalanítani a vakcinákkal kapcsolatban, magukat azért beoltatják: ezúttal Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese ismerte el, hogy elfogadta az orosz Szputnyik V-t.
Vágólapra másolva!

Új és új kísérletekkel állnak elő a baloldali pártok, hogy megpróbálják akadályozni a világszinten is sikeres oltási kampányt. Kedden a kínai vakcinákat visszaküldő Szaniszló Sándor, Gyurcsány polgármestere már az AstraZeneca oltását is támadta, Gy. Németh Erzsébet pedig az egész oltási programot próbálta támadni, és arra célozgatott - sőt, láthatóan ennek drukkolt -, hogy kevesen fogják beoltatni magukat. Miközben áprilisban a világon Magyarországon oltották be lakosságarányosan a legtöbb embert.

Ellendrukkerek

"Nem az infrastuktúra a kérdés, hiszen nagyon készül mindenki: készülnek a vendéglátósok, a kulturális intézmények, a színházak, az állatkertek és a mozik. Mindenki készül, nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy jól matekozik-e a kormány, és hogy mit mondanak a kutatók, a járványügyi szakemberek és az orvosok" - mondta fanyalogva Gy. Németh Erzsébet a keddi Egyenes Beszédben a nyitásról.

Majd meglepő módon úgy folytatta, hogy szerinte ahhoz kellene kötni az ország újranyitását, hogy "a további oltásokkal mi lesz". Figyelemre méltó: eddig azt mondták, az oltások nem számítanak, csak a járványügyi mutatók, most, hogy a járványügyi statisztikák rohamosan javulnak, már az oltásokról beszélnek - persze, nem a beadottakról, hanem a még be nem adottakról.

"Lassacskán a beoltottak száma eléri a regisztráltakét, és amennyiben ez bekövetkezik, akkor meg fog állni a tudomány. Ha nem regisztrálnak többen, akkor fogalmam sincs, hogy a kormány hogyan és milyen terv alapján fogja tovább oltani a lakosságot" - fogalmazott a DK-s főpolgármester-helyettes, azt sugallva, hogy a szám nem nőhet tovább, és a kormánynak nem is lehet erre terve.

Gy. Németh még azt is kiszámolta, hogy jelenleg 4,2-4,5 millió ember jelenti a plafont,ennél többen nem fogják beoltatni magukat. Magyarán,

Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb bizalmasa élő adásban azért szurkolt, hogy egy bizonyos szinten megakadjon az oltottak száma.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Gy. Németh Erzsébet ezen a ponton - Falus Ferenc volt országos tisztifőorvosra hivatkozva - a regisztrációs rendszer eltörlésének szükségességével állt elő.

Ez összhangban van azzal, hogy Oláh Lajos, DK-s képviselő az egyébként bevált és jól működő regisztráció eltörlését követelte a parlament múlt heti ülésén. "Tömegek zúdulnának rendezetlenül a háziorvosi rendelőkre" - utasította vissza a felvetést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, és Kocsis Máté is azt mondta: a baloldal bizonytalanságot akar kelteni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban, ezért javasolják az oltási regisztráció eltörlését, mindezt persze azután, hogy magukat beoltották.

Magukat azért beoltják

Ahogy látható, minden eddiginél alattomosabb fordulatot vett a baloldal oltásellenes kampánya, hiszen jól érezhetően annak drukkolnak, hogy minél kevesebben oltassák be magukat. Ezzel a hozzáállással nem csupán bizonytalanságot okoznának az országban, hanem emberi életeket is veszélyeztetnének.

Bár a baloldali politikusok minden létező eszközzel megpróbálják elbizonytalanítani a vakcinákkal kapcsolatban az embereket, magukat azért megpróbálják menteni: naponta derül ki valamelyikükről, hogy a hónapok óta tartó hergelés ellenére felvették az oltást.

Gy. Németh Erzsébet előtt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese volt az ATV vendége, aki ujjaival V jelet formálva elismerte, hogy az orosz Szputnyik V-vel oltatta be magát. Ez azért nehezen érthető, mert a baloldali pártok - köztük a szocialisták - hosszú hónapok óta bírálják a keleti oltóanyagok hazai alkalmazását. A DK még online konzultációt is indított a kérdésben, a Momentum azt kérte a kormánytól, hogy ne vegyen oltóanyagot az oroszoktól, és az MSZP politikusai is többször a vakcinákat kritizáló kijelentést tettek.

Felvette az orosz oltóanyagot Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, pedig pártja hosszú hónapok óta támadja azt Forrás: Youtube

Komjáthin kívül más oltásellenes baloldali politikusok is beadatták maguknak az életmentő vakcinát. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Hadházy Ákos parlamenti képviselő, Karácsony Gergely főpolgármester és Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője is így tett, annak ellenére, hogy aktív szerepet vállalt a vakcinák elleni hangulatkeltésben.

Országos botrány lett abból, hogy Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője előbb putyini propagandáról értekezett a Szputnyik V kapcsán, majd három hónappal később minden gond nélkül beoltatta magát vele.

Szemző Áron, a Momentum Pest megyei frakcióvezetője szintén az orosz vakcinát kapta meg, pedig pártja a kezdetek óta a keleti oltóanyag ellen foglalt állást. A baloldali politikus szabályszerűen lecsapott a Szputnyik V-re. Mint írta, "nem haboztam egy pillanatig sem, egyből elküldtem válaszom a háziorvosnak, hogy mindenképpen szeretném az oltást".

A végsőkig küzdenek a vakcinák ellen

A hazai baloldal a végsőkig folytatni fogja az oltásellenes kampányát, ez az elmúlt napok nyilatkozataiból jól látszik.

A korábban már említett Hadházy Ákos szombati posztjában újból támadta a Szputnyik V vakcinát. Jól érezhetően azzal a céllal tette, hogy bizonytalanságot keltsen a szakemberek által egyöntetűen biztonságosnak tartott, és a világ egyre több részén használt oltóanyag körül. Többek között olyan nyilvánvaló hazugságokat írt, minthogy "nehéz szakmai döntést hozni az orosz vakcináról", és azt magyarok százezrei csupán "jobb lehetőség híján vették fel".

A Demokratikus Koalíció politikusai Hadházyhoz hasonlóan oltásellenes kirohanást produkáltak a napokban. Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi szakpolitikusa egy televíziós interjúban azt állította, hogy a vidéki háziorvosok több vakcinát kapnak, mint a budapestiek, és a kormány így akarja büntetni a fővárosiakat.

"Nem oltások ellen, hanem megbízható oltások mellett kampányolunk" - ezt mondta Vágó István, a DK elnökségi tagja az ATV Csatt korábbi adásában. A baloldali politikus külön kiemelte, hogy a "kínaivakcina-ellenes" kifejezés jól tükrözi álláspontjukat. Vágó ezzel beismerte, hogy tudatosan kampányoltak az oltások ellen.

Bauer Tamás, a párt volt alelnöke pedig arról írt a múlt héten, hogy nem ért egyet azzal, hogy az Orbán-kormány engedélyezte az orosz és kínai vakcinákat. "Nem értek egyet azokkal, akik fenntartás nélkül jó döntésnek tartják az Orbán-kormány orosz és kínai vakcinák alkalmazására irányuló döntését" - fogalmazott meg oltásellenes álláspontot.