Teherautókban rejtőző migránsokat, és embercsempészeket fogtak el az ország több területén

Vágólapra másolva!
Összesen hét embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában, emellett több, mint száz migránst fogtak el.
Vágólapra másolva!

A rendőrök 36 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében

Hercegszántó, Homorúd, Újmohács, Sárhát, Mélykút és Katymár területén fogták el őket. A migránsok szíreknek, jemenieknek és irakiaknak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök három embercsempészt is elfogtak

A rendőrök április 19-én 15 óra 12 perckor egy magyar rendszámú autót ellenőriztek az M1-esen Bábolna térségében. A magyar sofőrön és szintén magyar társán kívül négy szír férfi utazott velük

hiteles iratok nélkül.

Szintén az M1-esen, Győr térségében igazoltattak egy magyar rendszámú autót és sofőrjét 15 óra 20 perckor, aki hat szír migránst vitt magával.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A három sofőr ellen embercsempészet miatt büntetőeljárás indult, a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

Csongrád-Csanád megyében 72 migráns próbálkozott

Az első 29 migránst Szeged, Ásotthalom, Mórahalom, Újszentiván és Röszke területén tartóztatták fel.

A férfiak szíreknek, afgánoknak és líbiainak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon további 37 migránst fogtak el Kiszombor, Deszk, Röszke, Szeged és Mórahalom területén.

A migránsok között líbiai, afgán, marokkói, illetve szír is volt, ám ők sem rendelkeztek hiteles iratokkal.

Szintén ugyanezen a napon, este 9-kor egy moldáv honosságú kamionban hat afgán migránst találtak,

akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a bolgár sofőrrel szemben pedig embercsempészet miatt jártak el a román rendőrök.

Három embercsempészt és kilenc migránst fogtak el Tolna megyében

Április 19-én 8 óra 51 perckor az M9-es autóút Tolna megyei szakaszán, Bogyiszló térségében ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyet egy szír férfi vezetett. A sofőrön kívül még kilenc, szintén szír férfi utazott az autóban,

akik nem tudtak hiteles iratokat felmutatni az őket igazoltató rendőröknek.

Még ugyanezen a napon

az M6-os autópálya és az M9-es autóút csomópontjában elfogták a szír sofőr társait is, egy szír és egy török férfit, akik előfutóként segítették őt a csempészetben.

A három embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak, a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

A rendőrök hét afgán migránst fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A nyíregyházi rendőrök egy bolgár rendszámú, Romániából érkező teherautót igazoltattak április 19-én este, melynek rakterében hét afgán férfi rejtőzött.

A migránsok nem tudták hiteles iaratokkal igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük.