A katonák 77 százaléka már védett a koronavírussal szemben

koronavírus fertőtlenítés iskola Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj
Budapest, 2021. március 17. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertőtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Több mint 1600 katona vesz részt az egészségügyi rendszer támogatásában, kedden és szerdán Tolna megyében 900 ember beoltását teszik lehetővé a Magyar Honvédség oltóbuszán.
Vágólapra másolva!

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka az M1-nek adott interjújában kiemelte: a katonák esküjüknek megfelelően igyekeznek Magyarország és a magyar állampolgárok biztonságát, egészségét védeni.

Szerdán is több mint 1600 katona vesz részt az egészségügyi rendszer támogatásában.

A Magyar Honvédség oltóbusza kedden és szerdán Tolna megyében 900 ember beoltását teszi lehetővé.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a katonák járvány elleni védekezésben való részvételét mind az állampolgárok, mind az egészségügyi személyzet pozitívan értékeli.

A vezérezredes azt is elmondta, hogy

a járvány kezdete óta 1339 intézményt fertőtlenítettek a katonák

136 ezer liter fertőtlenítőanyag felhasználásával. Az érintett intézmények között voltak idősotthonok, egészségügyi és közoktatási intézmények is.

Mindemellett fegyverrel végrehajtandó feladatokat is ellátnak a katonák, 730 kilométer hosszan a magyar határok védelmét is segítik - közölte Korom Ferenc.