Baranyi Krisztináék saját maguk fizetését megemelték, a gyerekek sportolására viszont nem adnak pénzt

Baranyi Krisztina Döme Zsuzsanna
Vágólapra másolva!
Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere több százezer forinttal megemelte alpolgármestere fizetését, havi több millió forintot különített el az új kerületi médiacégnek, ugyanakkor a gyerekek sportolására kevesebb pénzt adott - derül ki a Kontra cikkéből. A jelek szerint a baloldali vezetésű pesti kerületben a saját holdudvar támogatására bőven akad forrás, a gyerekek sportolására már kevésbé.
Vágólapra másolva!

A Kontra birtokába jutott önkormányzati határozatok szerint Baranyi Krisztina több támadható döntést is hozott a napokban.

Saját magukkal nem spórolnak

Veszélyhelyzeti jogkörét kihasználva 235 ezer forinttal megemelte LMP-s helyettese, Reiner Roland alpolgármester havi illetményét. Baranyi április 12-én meghozott döntése értelmében segítője havi 1 055 315 forintot vihet haza innentől kezdve. Ez úgy jön ki, hogy az alapilletménye 897 500 forint lesz, amihez hozzájön 134 625 forintos költségtérítés és 23 190 forint nyelvvizsgapótlék. Mint a Kontra kiemeli, ez 235 ezer forintos fizetésemelést jelent, ugyanis Reinernek korábban 816 ezer forint volt az illetménye.

Egy másik, a polgármester aláírt önkormányzati határozat szerint Ferencváros közszolgáltatási szerződést kötött a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft-vel. Idén januárban felállt ugyanis a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú médiacég, ami működtetni fogja a kerületi televíziót, a 9.TV-t és a kerületi újságot, a 9 Magazint. A Kontra információi szerint ennek működtetése évente több mint 100 millió forintba fog kerülni, így nagyságrendileg havi 9,2 millió forint mehet majd a kerületi propagandára.

Csapatmunka: Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester több százezer forinttal megemelte helyettese, Reiner Roland alpolgármester fizetését Forrás: Facebook

A gyerekek sportolására nem adnak pénzt

A baloldali városvezetés arról is döntött, hogy jelentősen csökkenti a Fradi jégkorong-utánpótlására nyújtott támogatás összegét, vagyis a gyerekek sportolására már nem szándékozik pénzt költeni a kerület. "A polgármester újra jókorát rúgott a kerület világhírű sportklubjába, a Fradiba. Most épp a hokicsapat került célkeresztbe" - kommentálta a Kontra.

Nagyon úgy néz ki, hogy Baranyi szívesebben költ saját holdudvarára, mint a gyerekek sportolására.