Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere több százezer forinttal megemelte alpolgármestere fizetését, havi több millió forintot különített el az új kerületi médiacégnek, ugyanakkor a gyerekek sportolására kevesebb pénzt adott - derül ki a Kontra cikkéből. A jelek szerint a baloldali vezetésű pesti kerületben a saját holdudvar támogatására bőven akad forrás, a gyerekek sportolására már kevésbé.

A Kontra birtokába jutott önkormányzati határozatok szerint Baranyi Krisztina több támadható döntést is hozott a napokban. 

Saját magukkal nem spórolnak

Veszélyhelyzeti jogkörét kihasználva 235 ezer forinttal megemelte LMP-s helyettese, Reiner Roland alpolgármester havi illetményét. Baranyi április 12-én meghozott döntése értelmében segítője havi 1 055 315 forintot vihet haza innentől kezdve. Ez úgy jön ki, hogy az alapilletménye 897 500 forint lesz, amihez hozzájön 134 625 forintos költségtérítés és 23 190 forint nyelvvizsgapótlék. Mint a Kontra kiemeli, ez 235 ezer forintos fizetésemelést jelent, ugyanis Reinernek korábban 816 ezer forint volt az illetménye.

Egy másik, a polgármester aláírt önkormányzati határozat szerint Ferencváros közszolgáltatási szerződést kötött a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft-vel. Idén januárban felállt ugyanis a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú médiacég, ami működtetni fogja a kerületi televíziót, a 9.TV-t és a kerületi újságot, a 9 Magazint. A Kontra információi szerint ennek működtetése évente több mint 100 millió forintba fog kerülni, így nagyságrendileg havi 9,2 millió forint mehet majd a kerületi propagandára.  

Csapatmunka: Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester több százezer forinttal megemelte helyettese, Reiner Roland alpolgármester fizetésétForrás: Facebook

A gyerekek sportolására nem adnak pénzt

A baloldali városvezetés arról is döntött, hogy jelentősen csökkenti a Fradi jégkorong-utánpótlására nyújtott támogatás összegét, vagyis a gyerekek sportolására már nem szándékozik pénzt költeni a kerület. "A polgármester újra jókorát rúgott a kerület világhírű sportklubjába, a Fradiba. Most épp a hokicsapat került célkeresztbe" - kommentálta a Kontra. 

Nagyon úgy néz ki, hogy Baranyi szívesebben költ saját holdudvarára, mint a gyerekek sportolására.