Rákay Philip: Gulyás Márton partizánfőnök végzi el az elvtársak megrendszabályozását

Rákay Philip
Vágólapra másolva!
Bármiben fogadok, hogy sem Márki-Zay Péterből, sem Fekete-Győr Andrásból nem lesz miniszterelnök-jelölt a baloldalon. S ezúttal - kivételesen - nem a képességeik és emberi kvalitásaik nyomasztóan bántó hiánya miatt írom mindezt, pusztán látva a baloldal legbelsőbb szalonjainak buzgó hatalomtechnikai játszadozását. A Partizán csatornáján velük készült mélyinterjúk tulajdonképpen a selyemzsinór elküldésének igen látványos, bolsevik kegyetlenséggel és hidegvérrel végrehajtott pillanatai voltak. Aki látta őket, pontosan tudja, miről beszélek, írja Rákay Philip friss Facebook-bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Márki-Zayról egyértelműen bebizonyosodott, hogy egy cezaromániás, afféle elszabadult hajóágyú típus, aki azonnal elárulna bárkit és bármit, csak hogy saját lovas szobrát pozdorjából megácsolhassa. Olyan politikusi karakter ő, aki még a legelemibb bajtársiassági, vagy lojalitáspróbán is megbukik, tehát még elvtársai szemében sem megbízható.

Fekete-Győr ritka szánalmas verbális és intellektuális vergődését pedig nincs is értelme tovább árnyalni - mert a végén még megszánja valaki -, de egy biztos: nemhogy az országot, de egy iskolai papírgyűjtés megszervezését sem bízná rá épelméjű ember.

Mindketten pecsétes papírt kaptak a kezükbe arról, hogy még a sajátjaik számára is teljesen vállalhatatlanok és alkalmatlanok. S ami elgondolkodtató, hogy saját elvtársaik végeztek velük, amikor

Gulyás Márton egyszemélyes "kivégzőosztagként" - politikai értelemben - falhoz állította őket.
Vajon véletlen volna, hogy éppen velük kezdődött az ellenzéki miniszterelnök-jelölt-jelöltek megritkítása? Aligha. Jakab van még hátra a nagyívű felhozatalból - fogadni mernék, hogy az ő karakterének feldolgozásában sem lesz sok köszönet -, valamint Dobrev elvtársnő és a nyugati hálózatok kedvenc gyarmathelytartói archetípusa: a bármire hajlandó, dróton rángatható, „béna, de cuki" Karácsony.

Gulyás Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

Nem tévedek nagyot, amikor azt feltételezem, hogy Klára - ha egyáltalán vállalja az interjút - nem részesül majd az elvtársi kínvallatás válogatott módozataiból, ahogy Karácsony Gergelynek sem kell lerágnia a tíz körmét a Partizán-interjú előtt.

Naná! Számomra egyértelmű, hogy éppen Karácsony az, akinek előkészítik a pályát, hogy a többiek megalázásával bizonygassák, ő a baloldal egyetlen partiképes arca.

Miközben minden más önjelölt magamutogatót - aki eddig elhitte magáról, hogy valóban tényező lehet az ellenzéki elvtelen nagykoalíció politikai bolhacirkuszában - keményen megrendszabályoznak. S ezt a politikai „piszkos munkát" nem saját politikai közösségük hátsó tárgyalóiban, hanem a magyar nyilvánosság egyik kirakatában, a partizánfőnökkel végeztetik el. Finom, decens, úri társaság ez...
Egyébként: meg is érdemlik egymást. Csak bennünket hagynának ki országrontó játékaikból...