Néhány hete idősotthonba került Kovács László egykori külügyminiszter, MSZP-elnök. A Blikk úgy tudja, a politikus kórházba került.

Mint azt az Origo is megírta, elköltözött családjától és egy budapesti idősek otthonában él Kovács László. A Blikk úgy tudja, a politikust kórházban ápolják. 

A politikus családja mintegy három hete egy szűkszavú nyilatkozatban válaszolt a lap kérdéseire. A volt politikus felesége azt írta, Kovács László állapota folyamatos orvosi ellátást igényel. "Családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszereplő, nem része a napi politikai életnek." 

– A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban van vele" – idézte az asszonyt a lap, aki kiskorú gyerekükre is hivatkozott, hogy megóvják őt a „szenzációhajhász beszámolóktól".

A Blikk a kórházba szállítást követően is megkereste a családot, de ezúttal senki sem akart nyilatkozni.

Visszavonult

Kovács László 2014-ben vonult vissza a nagypolitikától, amikor nem indult újra a parlamenti választásokon, de utána is követte az eseményeket. Még tavaly októberben is aktívan részt vett az MSZP Pest megyei szervezetének újjászervezésében - idézte fel a lap.

Kovács László családi élete is meglehetősen eseménydús volt, 2015-ben újraházasodott, akkor vette el Lucza Mónikát, akitől 2011-ben egy kisfia született.

Kovács László a Magyar Szocialista Párt alapító tagja, tizennyolc éven át volt országgyűlési képviselő. Később külügyminisztere volt a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormánynak is. Miniszteri posztja után az Európai Bizottságban folytatta, az adó- és vámügy biztosa volt. 2010-ben újra a belpolitikát választotta, bár csak egy ciklus erejéig, parlamenti képviselőként, egyben a párt alelnökeként tevékenykedett. 2014-ben már semmilyen politikai posztért nem indult, ám pártjának később is adott tanácsokat.