A WHO igazgatója szerint példaértékű a magyar oltási kampány

SZIJJÁRTÓ Péter; KLUGE, Hans
Budapest, 2021. április 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója (j2) megbeszélésüket követően sajtótájékoztatót tart Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. április 21-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak, életmentő eszközként tekintenek a vakcinára, amelynek kérdése túlmutat a geopolitikán - mondta elismerően Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója a magyar oltási kampányról.
Vágólapra másolva!

Hans Kluge szerdán Budapesten találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, majd közös sajtótájékoztatójukon kifejtette: Magyarországon az embereket és az üzleti vállalkozásokat is védték az intézkedésekkel ebben a mindenkinek nehéz időszakban.

- magyarázta.

Hozzátette:

a vakcina az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére.

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Emlékeztetett: május végére minden regisztrált megkaphatja az oltást

Magyarországon, az átoltottság jóval az európai átlag felett alakul.

A WHO tisztviselője gratulált a magyar hatóságok által tett határozott lépésekhez. Fontos, hogy mindenki biztonságban legyen - tette hozzá. Kitért rá: a nyitás lépéseiről a járvány alakulásának megfelelően kell dönteni.

Az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelőször kinyitni

- vélte.

Az igazgató elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak, akiket a járvány hőseinek nevezett. Közölte: budapesti látogatása során találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével is.

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón bejelentette: a következő tíz napban 1 millió 480 ezer adag oltóanyag érkezik Magyarországra Oroszországból és Kínából.