Szijjártó Péter: 1 millió 480 ezer oltóanyag érkezik Magyarországra a jövő hét végéig keletről

Megérkezett az első vakcinaszállítmány Kínából 2021.02.16. második
Budapest, 2021. február 16. A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit pakolják ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium által vásárolt Airbus 330 típusú teherszállító repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. február 16-án. Az első szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója közös sajtótájékoztatót tartott szerda reggel. Szijjártó Péter bejelentette, összesen 1 millió 480 ezer oltóanyag érkezik Magyarországra a jövő hét végéig Oroszországból és Kínából.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a tájékoztató elején megköszönte a WHO valamennyi dolgozójának a vírus elleni küzdelmet. A járvány során rendszeres volt a kommunikáció a WHO főigazgatójával, a magyar védelmi intézkedések meghozatalakor a WHO ajánlásait vették figyelembe. Magyarország az uniós rangsor élén áll az átoltottságot tekintve - mondta Szijjártó Péter.

A következő 10 nap során közel 1 millió 480 ezer adag vakcina érkezik Oroszországból és Kínából:

  • Szombaton 600 ezer Sinopharm Kínából
  • Jövő hét elején 280 ezer második komponens Szputnyik V Oroszországból
  • Jövő hét második felében 400 ezer Sinopharm- és 200 ezer Szputnyik V első komponens

Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója példa nélkülinek nevezte a magyar vakcinálási folyamatot, egyben gratulált a magyar helyzetkezeléshez.