Együtt ivott a három férfi, amikor autókázni támadt kedvük. Egy benzinkúton további alkoholt vettek, miután megitták, a sofőr túl részegnek érezte magát a vezetéshez, ezért átadta a volánt az egyik társának. Nem sokkal később igazoltatták őket a rendőrök.

A két férfit már többször felelősségre vonták közlekedési szabálysértések miatt, amikor év elején a hajnali órákban Őrtilosba indultak Lábodról. Egy közös ismerősükhöz mentek,

az egyikük édesanyjának az autójával úgy, hogy az autót nem kérték el nőtől.

Az ismerősnél alkoholt ittak, majd mindhárman beültek az autóba és cél nélkül autókáztak. Egy gyékényesi benzinkútnál megálltak, ahol nagyobb mennyiségű sört vettek és megitták.

Ekkorra

az autót vezető férfinél már erősen érződött, hogy részeg, ezért átadta a kormányt

egy szintén ittas társának. Segesd közelében a nagyatádi rendőrök megállították az autót, hogy igazoltassák a sofőrt. Az ügyészség a vádiratban járművezetés tiltott átengedése és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a férfiakkal szemben, azzal a javaslattal, hogy a bíróság büntetővégzésben pénzbírságot szabjon ki velük szemben, valamint tiltsák el őket a közúti vezetéstől.