Statiszta játszhatja el VV Fannit a következő tárgyaláson

VV Fanni
Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
Mindent eldönthet a helyszíni tárgyalás Novozánszki Fanni gyilkosági ügyében. A kihelyezett tárgyaláson a bíróság arra keresi majd a választ, beférhetett-e VV Fanni holtteste a gyilkossággal gyanúsított férfi autójának csomagtartójába. 
Vágólapra másolva!

A VV Fanni-ügy bizonyítási indítványáról a Bors írt először. A lap úgy tudja, hogy a kihelyezett tárgyalást annál a dunai stégnél tervezik, ahol a nyomozók és az FBI emberei szerint is a legvalószínűbb, hogy a vádlott megszabadult VV Fanni holttestétől.

Bálint Roland ügyvéd a 2020 januári tárgyaláson több indítványt is tett. Ezek közül a legfontosabb, hogy egy, a vádlott bérelt autójával megegyező kocsival menjenek a helyszínre, és

szimulálják le a kérdéses éjszaka körülményeit. Ez azt jelenti, hogy az autó csomagtartójában egy VV Fannival megegyező magasságú statiszta játssza majd el az áldozatot.

A védelem még nem kapott visszajelzést arról, hogy mikor és hol fog megvalósulni a szóban forgó bizonyítási kísérle - teszi hozzá a lap.

"Dr. Farkas Gabriella bírónő még nem nyilatkozott az indítványról, s annak megszervezéséről sem, úgyhogy az időpont még kérdéses, de ahogy a stéges tárgyalás, nyilvánvalóan ez az indítvány is egy helyszíni tárgyalást igényel. Ez pont úgy működik, mint a Fővárosi Törvényszéken tartandó tárgyalás, tehát a szereplőknek (vádlott, vád, védelem, stb.) jelen kell lenniük" - mondta Brodmann Péter jogász.

Ha ugyanis bebizonyosodik az állításuk, miszerint kivitelezhetetlen, hogy egy Cactus csomagtartójába bőrönddel együtt beférjen egy női test, és Fannit sosem tette oda a vádlott B. László, csakis a hátsó ülésre és élve, akkor a vádiratban foglaltak kétségessé válnak. Ahogy

az autóban talált vérfoltok körül is kérdések merülhetnek így fel,

egy részük ugyanis a mai napig nem bizonyított, hogy a lánytól származik.

A vád mindeközben arra készül, hogy speciális régészbúvárokat fogad fel a Szalkszentmárton közelében lévő dunai öböl újbóli átvizsgálására. Ugyanis azt sem zárták még ki, hogy a holttest a vízbedobás után nem került a nyílt vízre, és a mai napig ott van.