Több, mint száz migránst, és három embercsempészt fogtak el az ország öt megyéjében. Bács-Kisku, illetve Csongrád-Csanád megyében több, mint 60-an próbálkoztak.

Egy embercsempész, és hét migráns Vas megyében

Elsőként két férfit fogtak el Körmenden,az elmúlt 24 órában, akik albánoknak vallották magukat, ám semmilyen hiteles iratot nem tudtak felmutatni.

Ugyanebben az időszakban, szintén Körmenden állítottak meg egy holland rendszámú autót, melyet egy bolgár sofőr vezetett. Rajta kívül két albán férfi utazott az autóban hiteles iratok nélkül.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőrt őrizetbe vették, és embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Tegnap este 19 óra 50 perckor a bozsoki határ közelében újabb három férfit igazoltattak, akik szíreknek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

62 migráns őróbálkozott Bács-Kiskun megyében

Az első 28 migránst Hercegszántó, Kisszállás és Csikéria területén fogták el. Szírnek, egyiptomiaknak és afgánnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon további 34 migránst tartóztattak fel Hercegszántó, Bácsszentgyörgy és Mátételke területén. Nekik sem voltak hiteles irataik.

A rendőrök az összes migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

61 migráns mellett két embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Elsőként 26 Szeged, Röszke, és Domaszék területén fogtak el 26 migránst. A férfiak líbiai, jemeni, illetve szír is volt, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Hajnali fél 4-kor egy román rendszámú kamionban 35 migránst találtak. A férfiak közül 18 bangladesi, nyolc afgán, négy eritreai, két Srí-Lanka-i, két szomáliai, és egy etióp volt, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a két román sofőrrel szemben pedig embercsempészet miatt jártak el a román rendőrök.

Két migránst fogtal el Győr-Moson-Sopron megyében.

A tunéziai férfit és a nőt Győrben, a vasútállomáson igazoltatták. Mivel nem voltak hiteles iratai, a rendőrök elfogták, majd visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Négy migránst fogtak el a rendőrök Békés megyében

A migránsokat éjjel háromnegyed 1-kor fogták el Lőkösházán. Egy tehervonaton szállított személyautókban rejtőzködtek. A migránsok sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelesen igazolni, ezért Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre vitték őket, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.