Társkeresőn ismerkedett meg férfiakkal egy kecskeméti nő, majd anélkül, hogy találkozott volna velük, különböző okokra hivatkozva pénzt kért tőlük kölcsön. A férfiak a pénzt minden alkalommal utalással küldték el a nőnek, akitől egyikük sem kapta vissza a pénzét.

A vádirat szerint nem sokkal azután, hogy a kecskeméti nő egy korábbi, csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből szabadult, 2016 decembere és 2017 márciusa között 6 férfival ismerkedett meg egy internetes társkeresőn. A nőnek nem volt munkahelye és jövedelme sem, anyagi gondokkal küzdött. Az interneten folytatott beszélgetések során a nő a férfiak bizalmába férkőzött anélkül, hogy személyesen találkoztak volna. Az egyik férfinek azt hazudta, hogy jelzálogkölcsönt intéz a lakására és banki ügyintézésre, földhivatali bejegyzésre, ügyvédi költségre, sőt, még rendőrségi bírságra is hivatkozva

apránként összesen több mint 1,2 millió forintot csalt ki.

IllusztrációForrás: pixabay.com

Egy másik férfival néhány beszélgetés után közölte, hogy ki szeretné vásárolni a férjét a lakásukból, ezért előtörlesztésre, biztosításra, közjegyzőre és értékbecslésre összesen 335 ezer forintot kért kölcsön. Volt olyan is, hogy egy hét ismeretség után vízvezeték cserére, egy másik férfitól pedig gyógyszerre és a gyereke születésnapi ajándékára kért pénzt. Az átvert férfiak a kicsalt összegeket a nő bankszámlájára utalták.

A nő a kicsalt pénzeket felélte, a pénzt pedig nem adta vissza a férfiaknak annak ellenére sem, hogy többször visszakérték tőle.

Erre reális lehetősége sem volt a nőnek, mivel ebben az időszakban már több embernek tartozott egyszerre. Alig egy hónap alatt több mint 1,7 millió forint kárt okozott a hat férfinak. Az ügyészség a különös visszaeső nőt üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. A nő jelenleg börtönben van egy másik ügy miatt.