Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közzétett egy bejegyzést közösségi oldalán, melyből kiderül, hogy 2021. március 25-én virtuális találkozón egyeztetett a nagykövetség ügyvivője, Marc Dillard diplomata kollégáival és "civil" szervezetekkel együtt. Ott pedig mi más lett volna a téma, mint a „civil társadalom és az emberi jogok helyzete Magyarországon".

A Tűzfalcsoport részletezi, hogy kikkel is egyeztettek a nagykövetek, amiben nagy meglepetés nincs, Soros György legfőbb magyarországi zászlóvivői: a Magyar Helsinki Bizottság képviseletében Kádár András, a TASZ-tól Kapronczay Stefánia, és az Amnesty International Magyarország vezetője, Vig Dávid. Rajtuk kívül csupa olyan nagykövetség diplomatái vettek részt, mely országok rendszeresen nyújtanak támogatást ezeknek a Soros-szervezeteknek (is) az adófizetőik pénzéből, így például az Egyesült Királyság, Belgium, Hollandia és Norvégia képviselői - írják. 

A poszt szövegében fontosnak tartották leszögezni Antony Blinken amerikai külügyminiszter minapi üzenetét, miszerint "az USA azon dolgozik szövetségeseivel és partnereivel, hogy előmozdítsa közös értékeinket, a demokráciát és az emberi jogokat szerte a világon."

Ezek azok a közös értékek, melyek mentén indirekt módon be szoktak avatkozni nemzetállamok belpolitikájába, márpedig a Biden-adminisztráció is valamilyen módon támogatni szeretné a magyar baloldal kampányát. 

A Tűzfalcsoport feltesz emellett egy fontos kérdést: az amerikai nagykövetség posztja szerint Blinken az USA szövetségeseivel és partnereivel kíván együttműködni. Ezek szerint a demokratikus, szabad választásokon egymás után háromszor kétharmados felhatalmazással a magyar választópolgárok által hatalomra juttatott kormány helyett Blinken külügyminisztériuma inkább a „civileket" tekinti partnernek?

A tényfeltáró blog részletesen kifejti, hogy ki is a jelenlegi amerikai külügyminiszter. Egy olyan ember, akinek apja a Horn-kormány alatt volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Soros Györggyel pedig évtizedek óta kiváló kapcsolatot ápol. 2015 novemberében a CEU Nyílt Társadalom Archívuma (OSA – Open Society Archives) a Blinken házaspár, Donald és Vera nevét vette fel.

Az archívum oldalán azt írják az amerikai külügyminiszter apjáról, hogy kulcsfontosságú segítséget és támogatást nyújtott a Közép-európai Egyetemnek (CEU) indulásakor. 1998-ban az egyetem Nemzetközi Tanácsa kancellárjának nevezték ki, majd ezt követően a kuratóriumi testület tagjának. Jelenleg a CEU egyik tiszteletbeli kuratóriumi tagja.

Nos, ő tehát a jelenlegi amerikai külügyminiszter apja, így várható, hogy a Blinken család elfogult Orbán Viktor kormányfővel szemben, ez pedig a választásokhoz közeledve minden bizonnyal szerepet fog játszani. A mostani egyeztetésre hívás csak a kezdet - írja a blog.