Két szerb embercsempész 8 migránst próbát meg Budapestre vinni

Rendőrségi fotó.
Rendőrségi fotó.
Vágólapra másolva!
Miután az embercsempészek felvették a migránsokat és elindultak, rendőröket vettek észre, ezért inkább megálltak és elrejtőztek. A nagy sietésben nem csukták be az autó ajtóit, ami a rendőröknek azonnal feltűnt. A migránsokat nem sokkal ezután elfogták, a két csempészt pedig reggel kapták el. Egyikükre egy kanálisban találtak rá.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a két szerb férfi megállapodott a közös megbízójukkal, hogy pénzért cserébe migránsokat fognak Budapestre szállítani. Ehhez a megbízó egy applikációt is a rendelkezésükre bocsátott, amin keresztül kommunikálhattak egymással. Szeptember 1-jén

a két férfi átlépett a szerb-magyar határon és megkeresték a megbízójuk utasításai alapján azt az autót, amit ott hagytak számukra a közelben.

Az autó kulcsa a bal első keréken volt, az utastérbe pénzt készítettek nekik, amiből tankoltak és autópálya-matricát vettek, majd elindultak az előre megadott helyre, Kiszombor külterületére. Itt egész éjszaka várakoztak, míg a 8 migráns be nem szállt az autóba. Röviddel

azután, hogy elindultak az úti cél felé, járőröket vettek észre, ezért megálltak és az autót hátrahagyva elbújtak a migránsokkal együtt.

Az autó nyitott ajtai lett gyanús a határrendészeknek.

Rendőrségi fotó. Forrás: police.hu

A közelben rátaláltak a magukat szírnek valló migránsokra, akik nem tudták hitelesen igazolni a személyazonosságukat, sem a jogszerű tartózkodásukat. Másnap reggelre a rendőrök megtalálták az embercsempészeket is, egyikük a közeli kanálisból került elő.

Az ügyészség a két szerb férfival szemben társtettességben, több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszon végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.