Ismét Brüsszelből fizetett hirdetésekkel kampányol Gyurcsányné

DOBREV Klára Közéleti személyiség foglalkozása plenáris ülés politikus politikusnő SZEMÉLY
Strasbourg, 2019. július 16. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Facebook után Youtube-on is fizetett hirdetésként bukkant fel Gyurcsányné legújabb videója. A jelek szerint a tavaly év végihez hasonlóan ezúttal is egy komolyabb, külföldről megtámogatott online kampánnyal kell számolni. Az akció finanszírozója a Demokratikus Koalíció (DK) európai pártcsaládja, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D). Nem véletlenül: Brüsszel újra szeretné maszkírozni a botrányai miatt nevetségessé vált politikust, hogy hitelesebbnek tűnő pozícióból tudja támadni a vakcinákat. 
Vágólapra másolva!

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy tegnap este szembejött vele Youtube-on Gyurcsányné legújabb kampányfilmje, amin az S&D logója szerepel. A képernyőmentéséből kiderül, hogy a kampányanyag hirdetésként fut a legnépszerűbb videómegosztón. A baloldali politikus azt mutatja be a fizetett videójában, hogy mit ért el kevesebb mint két év alatt az Európai Parlamentben.

Mindenképpen érdekes, hogy a hirdetés a dobrevklara.hu-ra, azaz Gyurcsányné honlapjára irányít, azonban ott "a hamarosan..." felirat jelenik meg. Fizetett hirdetésként futó film, készülő weboldal -

ez is azt jelzi, hogy Gyurcsány Ferenc felesége a belföldre irányuló kampányához ismét komoly segítséget kap Brüsszelből.

Forrás: Origo

Elsőként számoltunk be róla, hogy Gyurcsányné hétfő óta az S&D támogatásából hirdeti Facebookon az elmúlt két évét összefoglaló kampányanyagot, amit egyébként szintén az S&D finanszírozott. Mint ismert, a Demokratikus Koalíció európai pártcsaládja tavaly november és december között több mint 26 millió forintot fizetett ki Gyurcsány Ferenc feleségére. Nagyon úgy néz ki, hogy ezúttal is egy komolyabb, külföldről megtámogatott online kampánnyal kell számolni.

Szerdai cikkünkben végigvettük, Brüsszel miért költ sokat egy magyar uniós képviselő miatt. A baloldali politikus az utóbbi időben kirobbant botrányai miatt - elsősorban a maszk nélküli országjáró turnéja - komoly hitelességi problémákkal küzd. Éppen ezért a brüsszeli bürokrácia mindent elkövet annak érdekében, hogy a nevetségessé vált Gyurcsánynét újra egy komoly, felelősségteljes európai politikusnak mutassa. Ennek oka egyszerű: ilyen pozícióból eredményesebben tudja támadni a keleti vakcinákat, és most már az AstraZenecát is.