A mai nappal megnyílt az online oltási időpontfoglaló - írja a koronavirus.gov.hu oldal.

Ez azt jelenti, hogy mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására.

Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva.

A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra.

Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu (Ez az  Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).

Az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az Országos Oltási Munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte.

Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni. Az időpontfoglalóban jelenleg április 26., hétfő; 27., kedd; 28., szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak  tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. 

Itt lehet ellenőrizni, hogy a regisztráció milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Így működik az oldal

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a tajszám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen, és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást

- írja az oldal.

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

 

Kérjük, hogy aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!  

- írja az oldal.

Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a tajkártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás-visszaigazolást.

Kérjük a regisztráltakat, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra! Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.