Egyperces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokra és az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájára hétfőn a Parlamentben Kocsis Máté javaslatára. A megemlékezésen azonban sem Gyurcsány Ferenc, sem Jakab Péter nem volt jelen. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kocsis Máté egyperces néma felállásra kérte a képviselőket hétfőn a Parlamentben a járványban meghaltak emlékére, valamint az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját megköszönve. 

A hétfői ülésen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke meg sem jelent, Jakab Péter, a Jobbik elnöke pedig a megemlékezés előtt távozott. Ebből is látszik, hogy a baloldal mindössze politikai haszonszerzésre használja fel a gyászoló családokat, megfogadva Nagy Attila Tibor baloldali tanácsadó kommunikációs tanácsát.

A baloldal folyamatosan próbálja aláásni a bizalmat az emberekben az oltásokkal szemben, hiszen - ahogy arról korábban is beszámoltunk - a baloldal stratégiája az, hogy ha elbizonytalanítják az embereket abban, hogy beoltassák magukat, akkor a kormánynak kell viselnie a politikai következményeket.