Magyarország 20 lélegeztetőgépet és 20 ezer védőmaszkot ad Libanonnak - videó

lélegeztetőgép
A magyar kormány 20 lélegeztetőgépet, és 20 ezer védőmaszkot adományoz Libanonnak (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Magyarország 20 lélegeztetőgépet és 20 ezer maszkot adományoz Libanonnak, hogy segítse a közel-keleti ország koronavírus-járvány elleni harcát - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, mielőtt hivatalos bejrúti látogatására indult.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, a világjárvány elleni küzdelem nagyon nehéz helyzetbe hozott sok országot, különösen azokat, amelyeknek amúgy is különböző nehézségekkel kell szembenézniük.

- mondta a miniszter, emlékeztetve a bejrúti kikötőben tavaly augusztusban történt hatalmas robbanásra. Szijjártó hozzátette:

azóta is politikai-kormányzati instabilitás és rendkívüli pénzügyi nehézségek jellemzik Libanont.

Lorenzo Tugnoli olasz fotóriporter képe, a Robbanás a bejrúti kikötőben című sorozat része, amely első díjat nyert helyszíni hírek fotósorozat kategóriában a World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen 2021. április 15-én. A 2020. augusztus 4-én készült felvételen tűzoltók dolgoznak a robbanás helyszínén a bejrúti kikötőben, ahol 2750 tonna ammónium-nitrát repült a levegőbe. A robbanásban legkevesebb 191 ember meghalt, mintegy hatezren megsérültek, és százezrek otthona vált lakhatatlanná Forrás: MTI/AP/World Press Photo/Lorenzo Tugnoli

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta:

ma segíteni mennek, 20 lélegeztetőgépet és 20 ezer maszkot visznek Libanonba, ahol találkoznak a keresztény közösség vezetőivel is.

Megjegyezte azt is, hogy a keresztények jelentős részét teszik ki Libanon népességének.

A magyar kormány 20 lélegeztetőgépet, és 20 ezer védőmaszkot adományoz Libanonnak (illusztráció) Forrás: MTI/Földházi Árpád

Szijjártó Péter azt is mondta, hogy a látogatáson kicsit átfogóbb és világosabb képet kapnak a közel-keleti viszonyokról.

- fűzte hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.