Egy Győrben élő férfi előbb elvette az ismerőse nadrágját, amit csak pénzért akart visszaadni, majd a társaival együtt előbb egy dohányboltban, majd hetekkel később egy élelmiszerbolt előtt verekedett és fenyegetőzött. Az ügyészség zsarolással, súlyos testi sértés kísérletével, garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja.

A 22 éves férfi 2018-ban elvette az egyik ismerőse nadrágját, majd amikor az visszavette, ököllel megütötte. Ezek után 5 ezer forintot követelt tőle a saját nadrágjáért. Miután az ismerős ezt nem fizette ki, néhány nappal később a férfi egy ukrán társával gyilkossággal fenyegette meg. Arra akarták kényszeríteni, hogy kolduljon, majd a férfi társa is ököllel megütötte. Az ismerős végül az utcán lévő rendőröktől kért segítséget.

Néhány héttel később az egyik dohánybolt eladójával veszett össze Győrben. Az eladót megvédte az egyik vásárló, akit a férfi ezért nekifutásból lefejelt. Ekkor a férfi két társa is bekapcsolódott, "mi van, mi van?" kérdéssel egyikük megpróbálta megüti a vásárlót, a másik elhajított egy kukát.

2018 őszén a férfi egy győri üzlet előtt, meztelen felsőtesttel, zavart állapotban kötekedni kezdett az arra sétálókkal. Egyiküknek neki is ment, őt szidta, egy másikat pedig azzal fenyegetett meg, hogy le fogja szúrni. Egy férfit megütött. A biztonsági őröket is provokálta, majd egy betonoszlopba verte a fejét. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, elszaladt.

A bíróság korábban már ötször ítélte el, most 12 évre is büntethetik.

Az ügyészek a zsarolásban résztvevő társa ellen börtönbüntetést,a dohánybolti verekedésben résztvevő társai ellen közmunkát és elzárást javasolnak.