Tele van antiszemita-rasszista tartalmakkal a Jobbik pártalapítványának a honlapja

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Jakab Péter
Budapest, 2021. március 22. Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Hiába ígérte meg a tavalyi megválasztását követően Jakab Péter, hogy leszámol a párton belüli szélsőséges megnyilvánulásokkal, ez nem teljesült maradéktalanul. A Jobbik pártalapítványának honlapja ugyanis tele van megdöbbentő tartalmakkal, főleg, hogy a párt mostanra nyíltan szövetségre lépett Gyurcsány Ferenccel, és az általa vezetett baloldallal. A baloldali pártelnöknek több mint egy év is kevés volt ahhoz, hogy eleget tegyen vállalásának.
Vágólapra másolva!

Miután tavaly januárban a Jobbik elnökévé választották Jakab Pétert, a politikus azt ígérte, hogy leszámol a párton belüli szélsőséges csoportokkal. "A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele" - jelentette ki határozottan a Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsár Gergely kapcsán egy televíziós interjúban.

A pártelnök később még azt is mondta az Indexnek adott tavalyi interjújában, szerinte úgy tisztességes, ha világossá teszik, hogy "a szélsőséges megnyilvánulásoknak nincs helye Magyarországon, nemhogy a Jobbikban". Ehhez képest

a Jobbik pártalapítványának, a Jobbik Magyarországért Alapítványnak (JMA) a honlapján tobzódnak a szélsőséges tartalmak.

Aki ellátogat az oldalra, nyitóképként azt láthatja, amint Ander Balázs parlamenti képviselő feketeruhás férfiak, és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistáinak társaságában vonul a szentlászlói megemlékezésen. A JMA tudósítása szerint Ander beszédében arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy "a liberális és öntetszelgő Európa 1991-ben nem segítette a szentlászlóiak szabadságért folytatott küzdelmét, így maguknak kellett méltó módon kiállniuk az agresszorokkal szemben".

Forrás: jobbikmagyarorszagertalapitvany.hu

Szintén vezető hír a felületen, hogy a Jobbik bronz mellszobrot készít Ravasz Lászlónak. A rendkívül műveltnek, nagy hatású személyiségnek tartott dunamelléki református püspök a felsőház tagjaként hosszú hozzászólásban támogatta az 1938-as első zsidótörvényt, majd a nyíltan faji alapra helyezkedő 1939-es második zsidótörvényt is megszavazta. Utóbbi beszédében úgy fogalmazott, "nem lehet megváltoztatni azt a tényt, hogy a zsidóság más, mint a magyarság".

Pár kattintással elérhető a párt korábbi, Izrael-ellenes rendezvénye is, aminek a "Gáza 2014 - Egy népirtás igazi arca" címet adták. Az eseményen felszólalt Gyöngyösi Márton, aki a JMA beszámolója szerint "határozott lelkületű felszólalásában arról beszélt, hogy Izrael hasonló népirtást végez napjainkban, mint amilyet a zsidóság a második világháborúban szenvedett el".

Forrás: Jobbik Magyarországért Alapítvány honlapja

A pártalapítvány által támogatott programok között szerepel a Rongyos Gárdáról szóló emléknap, az Első Magyar Sziget és egy Romantikus Erőszak-koncert is.

A honlapon büszkén sorolják a Pongrátz Gergely-érdemkereszt Díj díjazottjait, ami azért különös, mert az már nem létezik. Arról nem is beszélve, hogy Szabó Gábor köszönti az oldalra látogatókat, pedig már több mint egy éve nem ő a JMA kuratóriumi elnöke. "A rendszerváltás előtti több mint negyven év olyan szinten rombolta le a magyarság önérzetét, nemzeti büszkeségét és relativizálta az ezeréves történelmi hagyományainkból és a kétezer éves kereszténységből eredő értékeket, hogy szükséges minden olyan kezdeményezés felkarolása, mely ennek helyreállításában segítséget nyújthat" - határozza meg a célokat, ami nem biztos, hogy passzol a párt jelenlegi irányvonalához.

Az oldalon mintha megállt volna az idő, hiszen még a Jobbik logóját sem sikerült frissíteni. Mint ismert, Jakab Péter döntésének értelmében a piros-fehér-zöld helyett zöld-arany színek, a kettős kereszt helyett pedig egy furcsa (hashtag-szerű) ábra testesíti meg a szervezetet.

Ahogy arról beszámoltunk, a Jakab-féle pártelnökség tavaly februárban lecserélte a pártalapítvány vezérkarát, így Szabó Gábor kuratóriumi elnököt, Gyüre Csaba, Farkas Gergely és Stummer János kuratóriumi tagokat. A leváltott politikusok helyére Jakab Péter bizalmi emberei kerültek: az új vezető Tömör-Tones Zsolt, a Jobbik sportkabinetének volt vezetője lett, továbbá bekerült a kuratóriumba Kerék-Beleznay Zsuzsanna terézvárosi alpolgármester, Dudás Róbert parlamenti képviselő és Tokody Marcell volt fővárosi képviselő.

Egyedül az új vezetők nevét sikerült frissíteni, ami azt jelzi, hogy mégiscsak történt valami a felelüten. A Jobbik Magyarországért Alapítvány bevétele egyébként több mint 700 millió forint volt 2019-ben.