Vágólapra másolva!
Egy 40 éves, kalocsai férfi részegen többször rátámadt a saját fiára az ágyában. Az élettársát is bántotta. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakkal és kiskorú veszélyeztetésével vádolja. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását.
Vágólapra másolva!

A férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert az élettársával közös 13 éves fiára részegen többször is rátámadt.

Az is rendszeresen előfordult, hogy az alvó gyereket felverte az álmából és megerőszakolta.

Időközben a nő elhagyta, őt is bántotta. Úgy derült ki, hogy mit tett a pedofil, hogy a gyerek elmondta az egyik tanárának.

A gyámhatóság elvette a fiút az apjától és nevelőszülőknél helyezte el. A pedofil férfit pedig, aki mindent tagad, őrizetbe vették és letartóztatták.

A vádemelés után a Kecskeméti Törvényszék úgy döntött, hogy a férfinek rácsok mögött kell maradnia egyrészt amiatt, mert amit tett az kiemelkedő tárgyi súlyúnak minősül, másrészt szerintük változatlanul fennáll nála a szökés, elrejtőzés veszélye.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival. Az ügyészek indítványozták az elsőfokú bíróság határozatának helybenhagyását az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtáblánál. Ha bűnösnek találják a pedofil apát, akár 20 évig is börtönben maradhat.