A családokért felelős tárca nélküli miniszter arra biztat mindenkit, hogy személyi jövedelemadójának egy százalékát a Nemzeti Tehetség Program részére ajánlja fel a 1823-as technikai számon.

Novák Katalin keddi online sajtótájékoztatóján közölte: a Nemzeti Tehetség Program (NTP) olyan, a világon egyedülálló kezdeményezés, amellyel a fiatal magyar tehetségeket támogatják óvodás kortól egészen felnőtt korig, határon innen és túl egyaránt; évente 350 ezer fiatalt támogatnak, a Nemzet fiatal tehetségei elnevezésű egyéni ösztöndíjban öt év alatt 3700-an részesültek - tette hozzá.

Közöttük van olyan fotós, akinek felvételét a NASA a nap asztrofotójaként publikálta, illetve kutatóorvos, aki a koraszülöttek intenzívterápiás ellátásának korszerűsítésén dolgozik, valamint applikáció-fejlesztő, akinek alkalmazását több mint 10 ezer diák használja, továbbá kiváló művészek és sportolók is - sorolta a miniszter.

Jelezte: az NTP évről évre mintegy egymilliárd forintot kap egyszázalékos felajánlásokból, amit a kormány jelentős mértékben kiegészít; ennek köszönhetően idén már 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat a program.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Törő Ábris és Stomp Bence Áron, a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjasai, valamint Pély Barna zenész, a kampány védnöke (b) a Nemzeti Tehetség Program Mert a tehetség számít! elnevezésű, a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásáról szóló kampánynyitó sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások MinisztériumábanForrás: MTI/Illyés Tibor