Kedd délelőtt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 21-es kilométerszelvény közelében egy autó ütközött az éppen munkát végző szakemberek energianyelő berendezésének. A balesetben nem sérült meg senki - írja a Közút.

A Közút munkatársai számos figyelmeztetést helyeztek el jóval a munkaterület előtt, a pálya fölött található digitális kijelzőn szerepelt, hogy munkaterület következik, 100 km/órára, illetve 80 km/órára korlátozták a sebességet az előrejelző autókkal, ráadásul munkavégzésre és sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak. 

A felvételeken egyértelműen látszik, hogy a balesetet okozó jármű a figyelmeztetések ellenére nagy tempóval haladt, és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. 

Viszont az is kiderült, hogy a nemrégiben beszerzett új modul ellátja a feladatát, megvédte kollégáinkat és az autó utasait is.

A Magyar Közút közleményében a következőkre figyelmezteti az autósokat: Az ilyen esetek elkerülése érdekében kérjük az autósokat, hogy ne megszokásból vezessenek, figyeljék az utakon kihelyezett fix és ideiglenes jelzéseket, azokat betartva saját maguk és a munkatársaink biztonságáért is sokat tehetnek!