A Berettyóújfalui Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés miatt emelt vádat az ellen a derecskei férfi ellen, aki a saját autójáról leszerelt rendszámmal hozott haza egy Győrben vásárolt autót, majd azt a rendszámmal együtt elcserélte egy másik kocsira.

A férfinak volt egy autója, amely érvényes műszaki vizsgával rendelkezett, így a közúti közlekedésben szabályosan részt vehetett. 2020. május 27-én Győrött

vett egy ugyanolyan típusú, forgalomból kivont, rendszámmal és forgalmi engedéllyel nem rendelkező kocsit. A férfi Győrből úgy vitta haza az autót, hogy saját rendszámtábláját szerelte föl rá.

Ezután az interneten június 1-jén elcserélte egy másik típusú autóval.

Június 7-én délután a rendőrök vezetés közben igazoltatták ésmegállapították, hogy az autón szereplő rendszám egy másik kocsihoz tartozik.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a nyomozás során a forgalmi rendszámtáblákat lefoglalta és elküldte az azt kiadó hatóságnak. A bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben az ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés miatt emelt vádat. Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben - írja az Ügyészség oldala.