Majdnem megölte és változatosan terrorizálta volt barátnőjét egy egyetemista

Vágólapra másolva!
Tizenhárom évnyi fegyházbüntetésre, Vas megye közigazgatási területéről öt évre kitiltásra és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt az egyetemista férfit, aki bosszúból a vele szakító barátnőjének életére tört és változatos módokon zaklatta a nőt. Emberölési kísérletben, hamis vádban, hamis tanúzásra felhívásban, zaklatásban és személyes adattal visszaélésben is bűnösnek találták. 
Vágólapra másolva!

A férfi nem tudta elfogadni, hogy volt barátnője szakított vele, ezért sokszor igyekezett a nővel, a barátnő kifejezett akarata ellenére, személyes kapcsolatba kerülni.

Harminchét nap alatt 97 -szer hívta fel, a közösségi médián keresztül rendszeresen üzent neki,

búcsú e-mailt küldött és öngyilkossággal fenyegetőzött.

Neurológus és pszichiáter orvosok, az édesanyja és még egy kitalált személy nevében is írt neki hamis e-maileket, üzeneteket, amelyekben egészségi állapotára figyelemmel kérte kapcsolatuk rendezését, öngyilkossági kísérletéről számolt be, elbúcsúzott.

Egyszer pedig a nőt még halálosan is megfenyegette.

Ezek miatt a bíróság távoltartását rendelte el.

De még mindig nem állt le.

A nőről készült fényképek felhasználásával e-maileket írt, amelyeket elküldött a nő ismerőseinek.

Ezekben a nő nevében szexuális szolgáltatásokat kínált,

valamint a nőt - személyes adatainak közzétételével - több partnerkereső oldalon is regisztrálta. A férfi esetenként fényképpel együtt szexuális tárgyú felhívásokat tett közzé, amelyekre a nő üzenetek, telefonhívások sokaságát kapta.

Emellett ilyen tartalmú szórólapokat terjesztett a nő lakóhelyének vasútállomásán, a Szombathelyre haladó IC-vonaton és az oktatási intézmény közelében parkoló autókon.

A férfi még mindig bosszút akart állni, ezért újabb tervet eszelt ki. Két késsel a nő lakásához ment, ahol ebújt.

Ezalatt egy fahusángot is magához vett, amellyel a mellette elhaladó nőt többször fejbe vágta, miközben megölését hajtogatta.

Az ütésektől megszédült, már földön fekvő nőt ütötte-verte, próbálta a fején, nyakán megsebesíteni, és kétszer meg is szúrta.

A nőnek sikerült kiszabadulnia és segítséget kérnie.

A másodfokú ügyészség március elején úgy látta, hogy a szerelmi kapcsolatukat önös érdekből helyreállítani akaró, a nő életét hosszabb időn keresztül, a távoltartás szabályait is megszegve változatos eszközökkel és módon megnyomorító, a nőnek komoly lelki és fizikai szenvedést okozó, őt a lakásából is elköltözésre is késztető, a büntetőeljárás, sőt letartóztatása alatt is bűncselekményeket elkövető férfivel szemben kiszabott fegyházbüntetés mértéke feltétlenül szükséges és indokolt.

A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla április 28-ai végzésében elfogadta a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványát és helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék november 30-án
kihirdetett ítéletét, amelyben az egyetimstát emberölési kísérlet, hamis vád, hamis tanúzásra felhívás, zaklatás és személyes adattal visszaélés miatt halmazati büntetésül

13 évnyi fegyházbüntetésre, Vas megye közigazgatási területéről 5 évi kitiltásra és mellékbüntetésül 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság a cselekmény minősítését és a büntetést illetően is osztotta az elsőfokú bíróság, illetve a fellebbviteli főügyészség álláspontját.