Életfogytiglant kértek a csantavéri bérgyilkosra

Csantavér, bérgyilkos, csantavéri bérgyilkos, Dér Csaba, D. Csaba, tárgyalás, emberölés, 2021.03.03.
Vágólapra másolva!
A csantavéri bérgyilkosként elhíresült D. Csaba a vád szerint mások mellett meggyilkolt egy maffiózót Hollandiában és egy drogdílert is Budapesten. Januárban első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, amiből legkorábban 40 év múlva szabadulhat feltételesen. Az ügyészek azt akarják elérni, hogy feltételesen se kerülhessen szabadlábra.
Vágólapra másolva!

A rettegett gyilkost 2019. március 1-jén fogták el az egyik prágai szállodában. A cseh hatóságok 2019 júliusában adták ki Magyarországnak,

a TEK a rajkai határnál vette át D. Csabát a szlovák LYNX-kommandótól, és Budapestre hozta.

D. Csaba a januári tárgyaláson Fotó: Hirling Bálint - Origo

A vád szerint előbb Amszterdamban lőtt le hidegvérrel egy holland-horvát állampolgárságú maffiózót 2018-ban, majd Budapesten, a Pólus center mögött gyilkolt meg egy vállalkozót, aki kábítószerrel kereskedett.

A hollandiai gyilkosságot bevallotta, aztán a budapestit is, ezt azonban később letagadta. Most is azt mondja, hogy valaki más lőtte fejbe a vállalkozót.

D. Csaba Forrás: Police.hu

2021. január 19-én emberölés és más bűncselekmények miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, amiből legkorábban 40 év elteltével szabadulhatna feltételesen.

Az ítélet ellen D. Csaba és a védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett, az ügyészség pedig azért, hogy a bíróság zárja ki a feltételes szabadság lehetőségét, így az ítélet nem volt jogerős.

Most másodfokon a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészség fellebbezését, és

azt javasolják, hogy a bíróság zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét D. Csaba ügyében

– írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Nem most kerülne először rács mögé

D. Csaba 2004-ben Újvidéken, az egyik helyi vendéglőben lőtte le a Firma elnevezésű bűnbanda egyik tagját azért, mert kábítószerügyekbe keveredett. Az ő megöléséért 15 év börtönre ítélték, de 13 év után kiengedték.

Tárgyalás Fotó: Hirling Bálint - Origo

Közelről, hidegvérrel lőtte fejbe

2018-ban bement egy forgalmas étterembe Amszterdamban, majd

nagyjából 30 centiről fejbelőtt egy 62 éves, horvát-holland maffiózót.

Ezt a gyilkosságot beismerte, de bevallása szerint nem pénzért tette, hanem azért, mert a maffia üldözte őt. Csak rá akart ijeszteni, de a nagy feszültség miatt végül mégis fejbe lőtte.

A bíró úgy találta, a gyilkosság nem magyarázható azzal, hogy D. Csaba a saját életét védte, mivel a 62 éves férfi az étteremben semmilyen veszélyt nem jelentett rá, ő mégis közelről, hidegvérrel meggyilkolta.

Beismerte, majd letagadta

Pár hónappal az amszterdami támadás után, 2018. szeptember 20-án Budapesten, a Pólus center mögé találkozót beszélt meg egy vállalkozóval azzal az ürüggyel, hogy eladna neki 11 kiló kokaint. Az 1 kilós csomagokba viszont nem drogot tett, hanem édesítőszert.

Amikor a vállalkozó behajolt a kocsiba, hogy ellenőrizze a csomagokat, D. Csaba fejbe lőtte.

A holttestet a Szilas patakba dobta.

A gyilkosság helyszíne Forrás: Origo

Először ezt a gyilkosságot is beismerte, még a helyszíni szemlén is megmutatta, mit hogyan tett, a tárgyalásán viszont már mindent tagadott.

Azt mondta, valaki más gyilkolta meg a férfit, és ő csak azért vállalta magára, hogy mentse a barátnőjét, aki akkor letartóztatás alatt állt.

Belgrádban is kivégzett egy férfit

A budapesti tárgyalásokkal párhuzamosan Szerbiában is eljárás indult ellene. Az ügy, a távollétében, már tárgyalási szakaszban van. Azzal vádolják, hogy 2019. januárjában meggyilkolt egy férfit Belgrádban az utcán, amikor éppen egy babakocsit pakolt be a kocsijába. D. Csabát egy társa vitte a helyszínre. Amikor az áldozat mellé értek, a férfi kiugrott a kocsiból, odalépett a babakocsis mellé, majd mellkason és fejbe lőtte. A támadást rögzítette egy kamera, amely bejárta a világot.