Folytatódik a színjáték: vasárnap jelentik be Gyurcsány Ferencné indulását

Karácsony Gergely, Dobrev Klára
Vágólapra másolva!
Folytatódik a színjáték a baloldalon: a Demokratikus Koalíció (DK) csütörtökön bejelentette, hogy vasárnap három órakor bemutatja a miniszterelnök-jelöltjét, aki borítékolhatóan Gyurcsányné lesz. Mint ismert, a baloldalt egy személyben irányító Gyurcsány Ferenc rég eldöntötte, hogy Karácsony Gergely lesz a közös jelölt. Gyurcsány Ferencné saját magát megalázva és nevetségessé téve próbálja elhitetni a közvéleménnyel, hogy verseny lesz a tisztségért, miközben pontosan tudja, hogy előre eldöntöttek mindent.
Vágólapra másolva!

"Vasárnap 15 órakor bemutatjuk a miniszterelnök-jelöltünket. Aki mindig ott van, ahol az emberek. Kérdez és meghallgat" - így jelezte közösségi oldalán a DK, hogy a hétvégén nyilvánosságra hozzák, kit indítanak el az előválasztáson.

A statisztaszerepet minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc felesége kapja meg, erre lehet következtetni a párt politikusainak korábbi nyilatkozataiból.

Vágó István elnökségi tag a Rákosi-korszakot idéző, rajongói levélben kérte fel a szerepre az uniós képviselőt, Kálmán Olga politikai tanácsadó szintén hasonló stílusban méltatta párttársát. Arról nem is beszélve, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök ezt megelőzően azt nyilatkozta, hogy amennyiben pártja indít valakit, felesége lesz az.

Nagy meglepetés tehát nem várható vasárnap, a DK Gyurcsánynét fogja indítani - a látszat kedvéért.

Az előválasztás ugyanis egy előre megtervezett színjáték, aminek egyetlen célja van: Karácsony Gergelyt erősíteni.

Segítő és a pártfogolt: Gyurcsányné Forrás: Origo

A baloldalt teljes mértékben befolyása alatt tartó Gyurcsány Ferenc február végén úgy döntött, hogy a családi kapcsolatok miatt túl átlátszó lenne közös jelöltnek megtenni a feleségét, ezért döntött Karácsony Gergely mellett.

A főpolgármester az évek során bizonyította lojalitását irányába. Elég csak arra gondolni, hogy a 2010 előtti baloldali világ szimbolikus figurái előtt kinyitotta a városháza kapuit, és minden, a DK felől érkező politikai kérést teljesített.

Mint ismert, Karácsony a Miniszterelnöki Hivatal fizetett politikai tanácsadója volt a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormányok alatt, több mint hat évig, 2002 és 2008 között segítette tanácsokkal főnökét - derül ki a parlament hivatalos oldalán közzétett önéletrajzából. Arról nem is beszélve, hogy 2006-2009 között munkahelyétől több mint 21 millió forintos megbízást kapott családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül.

Feltehetően Gyurcsány Ferencné sem fog rosszul járni azzal, hogy elvállalja a megalázó szerepet, és nyilvánosan nevetségessé teszi magát.