Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat azzal a 69 éves Nógrád megyei buszsofőrrel szemben, aki novemberben egy híd korlátjának ütközött, melyről egy csőelem behatolt az utastérbe, ahol egy utast halálosan megsebesített.

A a sofőr november 9-én 11-kor Karancslapujtő irányából Karancsberény felé vezetett egy menetrend szerint közlekedő buszt.

A Dobroda patak felett egy betonhídon halad az út, melynek mindkét szélén szalagkorlát és csőkorlát határolja az úttestet. A férfi 66-68 km/h sebességgel haladt, miközben az egyenes útszakaszon a híd előtt figyelmetlensége miatt a busz jobb oldali kerekeivel a füves útpadkára hajtott. A sofőr megijedt, balra kormányozta és fékezni kezdte a buszt, amely a hídnál már csaknem teljes terjedelmében vissza is tért az úttestre, azonban balra kormányzott helyzetében, 34-36 km/h sebességgel

a jobb első sarokrészével a korlátnak ütközött. Az ütközés miatt a csőkorlát vascsöve a jobb első fényszóró mellett átszakította a busz karosszériáját, a cső az utastérbe fúródott, és egy 85 éves férfi mellkasának, nyakának és fejének csapódott. A férfi kórházba szállítását követően november 11-én meghalt.

 

Az ügyészség a sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának miatt nyújtott be vádiratot, és  felfüggesztett fogház, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben, emellett a 311.849 forintos bűnügyi költség megfizetését is - írja az Ügyészség oldala.