Hátba szúrta barátját egy mezőkövesdi férfi

Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Mezőkövesdi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a lakásán tartott összejövetelen hátba szúrta az egyik vendégét. 
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel, november 28-án késő este egyedül ivott egy férfi a mezőkövesdi lakásában. Úgy döntött vendégeket hív. 23 óra után megérkezett a barátja, aki magával vitte néhány ismerősét is. A másnap hajnalig tartó közös italozásnak akkor lett vége, amikor a részeg házigazda belekötött a barátjába amiatt, mert olyan embert is magával vitt, aki neki nem volt szimpatikus.

A veszekedésből verekedés lett.

A férfi ököllel le akarta ütni a szobában ülő barátját, aki kitért az ütés elől. A férfi megragadta a ruháját barátja mellkasánál és felrántotta. Nekiestek egy álló tükörnek, majd ráestek az ágyra úgy, hogy a vendég került felülre. A barát felállt és közölte, hogy elmegy. Elindult kifelé.

A bejárati ajtónál a házigazda utolérte és egy 10 centis pengehosszúságú késsel megszúrta a háta közepén.

Az áldozatnak az ismerősei segítettek. Elsősegélyt nyújtottak neki, de mentőt nem hívtak. Orvosi ellátásra csak később, délelőtt jelentkezett.

A vendég hátán 8 napon belül gyógyuló, 1,5 centiméter széles és 5 centiméter mélységű sérülés keletkezett,

ugyanakkor a szakemberek szerint súlyosabb sebet is szerezhetett volna. A támadó mozdulata alkalmas lett volna arra, hogy ilyet okozzon, ráadásul a támadónak is ez volt a szándéka.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.