A Füzesabonyi Járási Ügyészség három férfit vádol azzal, hogy csalással szerzett pénzek eredetének eltitkolásában és tisztára mosásában vettek részt.

A korábban hajléktalan férfi, aki éppen egy más ügyben kiszabott büntetését tölti, 2017 augusztusában nyitott kérésre bankszámlát egy egri bankfiókban azért, hogy egy ismerőse csalásból származó pénzt utaljon rá.

A hajléktalant 2018. március 8-án Egerben egy áruházi parkolóban felkereste még egy férfi, aki szintén arra kérte őt, hogy nyisson egy bankszámlát, melyre a csalásból szerzett pénzt lehetne utaltatni. A hajléktalan némi jutalék fejében beleegyezett, és ismét nyitott egy számlát a saját nevére annak ellenére, hogy ő maga semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett. Ismerőse egy internetes oldalon hirdetést tett közzé, melyben

közel egymillió forintért eladásra kínált egy igazából nem létező mezőgazdasági pótkocsit. A hirdetésre hamarosan vevő jelentkezett, aki átutalta az összeget a hamis számlára,

melyről a pénz a hajléktalan közreműködésével a csalóhoz került.

A csalássorozat ezzel nem ért véget, ugyanis

január 24-én egy másik férfi is felkereste a hajléktalant, és rávette, hogy nyisson még egy számlát, melyre hamarosan 200 ezer forint érkezett, szintén csalásból. A hajléktalan férfi a közreműködéséért ezúttal 10 ezret kapott.

Az ügyészség mindhárom férfi pénzmosással vádolja, ami miatt kettejükkel szemben végrehajtandó, míg egyikük esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolta - írja az Ügyészség oldala.