Gyurcsányék ismét bizalmatlanságot akarnak kelteni a vakcinákkal szemben, azt sugallva, hogy az egyik oltás jobb a másiknál. Ez azonban nem igaz, a Magyarországon elérhető összes vakcina hatékony és biztonságos - így reagált a Fidesz Barkóczi Balázs DK-s szóvivő pénteki nyilatkozatára.

A nagyobbik kormánypárt azt is kiemelte, hogy az oltásellenes baloldal tevékenysége ellenére Magyarország az egyik legátoltottabb ország az EU-n belül, és továbbra is folyamatosan zajlik az oltás. Ennek köszönhetően lehetnek nyitva az éttermek és az üzletek. Ha Gyurcsányékon múlt volna, még mindig az elbukott brüsszeli vakcinabeszerzésre várnánk. Arra kérünk mindenkit, ne hallgasson a vakcinaellenes baloldalra, mert az oltás életet ment 

- fordultak a közvéleményhez, azt kérve az emberektől, hogy aki teheti, oltakozzon, hiszen "itthon már nem a vakcinamennyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást".

A Fidesz egyébként Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatójára reagált: a DK szóvivője beszédében ismételten különbséget tett a nyugati és a keleti vakcinák között.