Akár 15 év börtön is várhat diákra, aki 2019- decemberében késsel támadt rá egy győri szakközépiskolában, az osztályfőnökére fizika órán, mert hármast kapott tőle matematikából. Az akkor 17 éves fiú azzal ment ki a tanárához, hogy a füzetében szeretne megmutatni valamit neki, majd a pedagógus mögé került, és a zsebkésével hátba szúrta az 51 éves nőt, aki a földre esett, a 17 éves fiú fölé guggolt és újra és újra megpróbálta megszúrni. Végül egy osztálytársa csavarta ki a kést a fiú kezéből. A támadás után a diákot letartóztatták.

A most 18 éves férfi biztos benne, hogy súlyos ítélet vár rá az elsőfokú bírósági tárgyalás során. Erről az ügyvédje azt mondta a Blikknek: Nem vagyunk naivak, pontosan tudjuk, hogy elítélik majd a védencemet. Sajnos, a mi indítványainkat gyakorlatilag lesöpörte a törvényszék, hiába vittünk komoly tényekkel alátámasztott szakértői véleményeket – mondta dr. Faragó Péter, majd azzal folytatta: Őszintén szólva a legnagyobb reményünk, bármilyen furcsán is hangzik, a másodfokban van, meglátásom szerint ott olyan ítészek ülnek, akik minden körülményt figyelembe vesznek majd.

Helyszínelés a győri iskolában, az osztályteremnél 2019. decemberében.Forrás: police.hu

A lap azt is megtudta, hogy jelenleg a késelő diák, távoktatásban tanul egy budapesti gimnáziumban. Az ügyvéd elmondta, hogy

a fiú a legjobb tanulók közé tartozik, ahogy ez a korábbi iskolájában is volt.

Az érdemjegyei szinte csak kitűnőből állnak – mondta az ügyvéd, majd hozzátette: Az ítéletig András otthon van, családja mindenben próbálja támogatni.

Ezzel a késsel támadt osztályfőnökére a győri diák.Forrás: police.hu

A támadás után a tanárnő súlyos sérüléseket szenvedett, meg kellett operálni. Az eset után a késelő fiú édesapja meglátogatta a nőt a kórházban és bocsánatot kért azért, amit a fia tett. Ezután a nő és a férfi együtt sírtak a kórházi ágyánál. A késelő diák a bíróságon nem tagadta tettét, de azt nem ismerte el, hogy előre megfontolt szándékkal cselekedett. A késelést megelőzően nagyon stresszes és feszült volt, mert minél jobban szeretett volna teljesíteni az erősnek számító középiskolában.

Az édesanyja saját magát okolja a történtekért, mert a fia segítséget kért tőle korábban az állandó gyomorgörcse és az idegeskedése miatt,

az anya adott neki pár tanácsot, mert azt hitte, az elég lesz. Az ügyészség előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja a diákot. Ha a bíróság bűnösnek találja, akkor akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.