A gyógyszerről úgy tudta, hogy alkalmas a koronavírus fertőzés kezelésére. A gyógyszernek azonban Magyarországon nincs érvényes forgalomba hozatali engedélye, ezért gyógyszerhamisítás megalapozott gyanújával nyomoztak a 41 éves asszony ellen a rendőrök.

Dél-Ázsiából érkező gyanús csomagról kaptak jelzést a pilisvörösvári rendőrök. Január 5-én érkezett az országba a csomag, amiben 100 db Ivermectin Tablets nevű gyógyszer volt, ami nem rendelkezett Magyarország területére érvényes forgalomba hozatali engedéllyel. A szakértői vélemények birtokában február 25-én

gyógyszerhamisítás megalapozott gyanújával hallgatták ki a tablettákat megrendelő 41 éves piliscsabai asszonyt.

A nő panasszal élt a gyanúsítás ellen, szerinte nem követett el bűncselekményt, legfeljebb felelőtlen volt. A rendelést elismerte, és hozzátette, nem tudta, hogy a megrendelt termék, engedély hiányában Magyarországon nem használható, behozatala, forgalmazása és gyártása engedélyköteles.

Illusztráció.Forrás: pixabay.com

Azt mondta a rendőröknek, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt,

saját és családja egészségének megóvása érdekében rendelte meg a parazitaellenes hatóanyagot tartalmazó tablettákat,

amiről úgy tudta, hogy alkalmas a koronavírus fertőzés kezelésére. A Pilisvörösvári Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya a gyógyszerhamisítás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást most lezárta, a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek, a lefoglalt tablettákat pedig elkobozták.