A KarácsonyJakabMix

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Jakab Péter
Budapest, 2021. március 22. Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Vegyünk egy csipetnyi Karácsonyt, egy kiskanálnyi Jakabot, gyúrjuk össze őket, és kész is az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Micsoda távlatok nyílnak, ez ám a politikai innováció!
Vágólapra másolva!

Végül is miért ne, a KarácsonyJakabMix kiötlője, Török Gábor tudja, mit beszél: volt ő már SZDSZ- és Jobbik-tanácsadó is. Szerinte az ultramodern ellenzéki, Orbán-váltó droid minden ellenzéki igényt kielégít majd. Jakab Péter most ugyanis túl vidéki, Karácsony Gergely meg túl fővárosi.

Ez nagyon nagy baj. Az új ellenzéki típus, a KarácsonyJakabMix minden gondot megold! A kreáció egyszerre lesz harcos, felnyírt tarkójú, kigyúrt, vidéki, ezermester, kétkezi melós, kisemmizett kisember, illetve szemüveges, nyakigláb, vékonydongájú, biciklin járó, mama kedvence, jó tanuló, tornából felmentett, szekrényösszerakást kerülő, intellektuális városi liberális. Sőt, egyszerre lesz antiszemita és antifasiszta is!

És tényleg, egy ilyen fickó lenne mindenre a megoldás. Hiszen a szélsőjobb és a baloldal is csupán politikai terméket árult az elmúlt években.

Az egyik árucikke az antiszemitizmus és a cigánybűnözés jelszava volt, a másik oldalé az ellen való szakadatlan harc. No pasarán! Nem törnek át! - kiabálta az egyik május elsején a spanyol kommunisták polgárháborús jelszavát Gyurcsány.

Jakab Péter Forrás: MTI/Kovács Attila

Aztán mégis áttörtek, bár úgy persze nem volt nehéz, hogy a ballibek szélesre nyitották előttük a Spinoza-ház kapuit. Süteménnyel, jó szóval, barátsággal várták őket, és azóta bizony megmelegedtek a baloldalon. Ma már minden meg van bocsátva itt is, ott is; az ember ugyebár változik - halljuk sokszor tőlük.

A múlt elmúlt, a DK-s és a jobbikos lobogókat ma már egymásba úszva fújja a szél.

Milyen szép, harmonikus állapot ez! És hamarosan a csodafegyver, KarácsonyJakabMix is legördülhet a gyártósorról.

Csak szét ne essen, ha bekapcsolják!

Pindroch Tamás