Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént. Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer-vakcina elfogyott - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.

A tájékoztatóban azt írták, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van.

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a tajszám és a születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon hány órakor és melyik településen, és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható - írják.

Biros Erika ápolónő beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával Békéscsabán, a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján, 2021. április 30-ánForrás: MTI/Rosta Tibor

Az oltásra várókhoz az alábbi kéréseket fogalmazták meg:

  • Kérik, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!
  • Kérik, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a tajkártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás-visszaigazolást.
  • Kérik a regisztráltakat, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.