Moderálni kellett az Országos Meteorológiai Szolgálat kommentszekcióját közösségi oldalán, miután elmaradt a tegnapra jelzett vihar. Az OMSZ az egész országra elsőfokú riasztást adott ki, emiatt lettek dühösek a kommentelők.

Az OMSZ egy kis magyarázattal szolgált a tegnapi előrejelzését illetően, ugyanis bár több helyütt is kialakultak záporok, zivatarok, de az igazán heves események nem Magyarországon, hanem Szlovákia területén történtek. Egy szupercella Lövő mellett megörökítésre is került, de összességében sokkal előbb érkezett az eseményeket gátló kiszáradás a légkörben - írják. 

Hangsúlyozzák, hogy a kiadott figyelmeztető előrejelzések nem azt jelentik, hogy 100% valószínűséggel zivatarok, illetve csapadéktevékenység fog bekövetkezni! A veszélyjelzés célja, hogy a rendelkezésre álló előrejelzések, paraméterek alapján felhívjuk az esetlegesen bekövetkező veszélyes időjárási helyzetekre a figyelmet!

Azt is írják, hogy a tegnapi hozzászólások egy részét moderálni kellett, mivel nagyon sokan átléptek egy bizonyos tűréshatárt. 

Tudjuk, hogy anyák napja van, illetve a meteorológusoknál szinte egész évben emlegetve vannak az édesanyák, de azért egy határt ne lépjünk át! Előre is köszönjük, ha tiszteletben tartod a fentieket! - írták. 

Ettől függetlenül az OMSZ is felköszöntötte az édesanyákat anyák napján. A jövő hét egyébként egy rövid lehűléssel kezdődik.