Nem az volt a fontos, hogy a vagyontárgyakat mentsük, hanem a testi épségünket! - megszólalt a férfi, akinek kigyulladt a lakása a X. kerületben

tűz társasház Kőbánya
Budapest, 2021. május 2. Tűzoltók dolgoznak egy társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett tűz oltásán a X. kerületi Harmat utcában 2021. május 1-jén. A tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki a házból. A helyszínre kilenc mentőegység érkezett, 12 személyt helyszíni ellátásuk után, füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy születésnapi partit tartottak a tetőteraszon, amikor felcsaptak a lángok szombat éjjel egy kőbányai társasházban. A tűzoltók kiürítették az épületet, 12 ember került kórházba füstmérgezés gyanújával.
Vágólapra másolva!

Takács Attila a lányának szeretett volna kedveskedni azzal, hogy felajánlotta, tartsák nála a 24. születésnapját - írja a Bors. A férfi a lapnak azt is hozzátette: Noémi már nem lakik velük, de

mivel a lakása felett található egy kellemes tetőterasz, úgy döntöttek, hogy oda hívják meg a barátokat.

A tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki a házból Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 11-en ünnepeltek a szabad ég alatt, amikor felcsaptak a lángok az alattuk lévő lakásban.

30 millió forintos kár érte

– Jól éreztük magunkat, jó volt a hangulat. Aztán hirtelen kellemetlen füstszag csapta meg az orromat, ezért lementem a lakásba, hogy megnézzem, mi történt. Úgy vélem, a mobiltelefonom töltője vagy egy másik elektromos berendezés gyulladt ki.

- mondta Attila a lapnak.

A férfinek először sikerült egy poroltóval megfékeznie a lángokat. Aztán a tűz mégis belobbant, így a helyzet életveszélyessé vált.

– Már nem az volt a fontos, hogy a vagyontárgyakat mentsük, hanem az, hogy a testi épségünket! – emlékezett vissza a házigazda, aki jelenleg a barátainál kapott átmeneti szállást.

Attila számításai szerint a körülbelül 30 millió forintos kár érte, de kötött biztosítást, így van rá remény, hogy a felújítás árának legalább egy részét megkapja.