4 099 495 fő a beoltottak száma Magyarországon

pfizer, koronavíurs, oltás, vakcina, oltópont
Békéscsaba, 2021. április 30. Földi Anikó főnővér beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával Békéscsabán, a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján 2021. április 30-án. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 099 495 fő, közülük 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala. 
Vágólapra másolva!

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra, és 80%-uk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni. Már a 16-18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra, és mától a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni.

Illusztráció Forrás: MTI/Rosta Tibor

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a tajszámmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az online időpontfoglalón jelenleg Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra tudnak foglalni a regisztráltak.

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.