Nem teljesíti az ígéreteit Baranyi Krisztina

Vágólapra másolva!
Gyurákovics Andrea ferencvárosi önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a kerületi állapotokról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy a kerületi háziorvosok visszajelzése alapján a ferencvárosi lakosok 50 százaléka már be van oltva, ami jó eredmény, de persze a cél a teljes beoltottság.

Gyurákovics Andrea elmondta, a kerületben sok már településsel szemben a polgármester nem tájékoztatja a képviselőket a döntésekről, azokról nem kéri ki a többiek véleményét, tavaly november óta nem is tartott ilyen megbeszélést, egyeztetést a város első embere.

A polgármester többször is szót emelt a Fudan Egyetem tervezett építése ellen, ezzel szemben az ellenzéki képviselő szerint minden fejlesztés jó a kerületnek, így azok az állami beruházások is, mint ez az egyetem. A Fidesz frakció támogatja is a Fudan idejöttét, ahogy a Diákváros megépítését is. A kerületi irányítói élni kívánnak a vétójogukkal az egyetem idejötte kapcsán, a jelenlegi ellenzéki Fidesz frakció ezt megakadályozni nem tudja, noha úgy kellene történnie, hogy a polgármester kikéri az ellenzék, sőt a lakosok véleményét. Persze nem ez az egyetlen projekt az, ahol megkérdezik mások véleményét, ugyanilyen a tervezett Galvani híd kapcsán is fennáll. Hozzátette, a várost irányító koalíció és a polgármester között sincs meg a teljes összhang, most éppen az a kérdés, hogy a közös útra visszatalálnak-e vagy marad a mostani kaotikus helyzet, de a megoldás a koalíció dolga, meg a polgármesteré.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.