Egy gyerekeket fuvarozó busz sofőrje a 83-as főúton haladt, amikor egy kanyarban áttért a szemközti sávba és összeütközött egy autóval. A kocsi sofőrje és az egyik utasa belehalt a sérüléseibe.

A 42 éves férfi 2019 szeptemberében egy kisbusszal hajtott a 83-as főúton Bakonyjákótól Farkasgyepű felé. A buszban 8 gyerek utazott, akiket éppen egy sportversenyről vitt hazafelé. A férfi 90-95 km/órás sebességgel hajtott be egy kanyarba, ahol figyelmetlenségből áttért a szemközti sávba, ahol karambolozott egy szemből jövő, szabályosan közlekedő autóval, amiben három fiatal nő ült. A kocsit vezető nőnek esélye sem volt, hogy elkerülje a balesetet.

A nő, aki az autót vezette a helyszínen meghalt, a mögötte ülő utas néhány nappal később, a kórházban halt bele a sérüléseibe. A harmadik nőnek súlyos sérülései lettek. A buszon hat gyerek sérült meg könnyebben.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fogházbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől.