143 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában Magyarországon, közülük 119-et Bács-kiskun megyében fogtak el.

A rendőrök 119 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében.

Az első 42 migránst Mélykút, Bácsalmás, Bácsborsód és Hóduna területén fogták el. A migránsok szíreknek vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Még ugyanezen a napon további 77 migránst tartóztattak fel Gara, Bátmonostor, Bácsszentgyörgy, Tataháza, Mátételke és Hercegszántó területén, akik szíreknek, és palesztineknek vallották magukat, ám hiteles iratokat ők sem tudtak felmutatni.

A rendőrök ezért a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 24 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében.

Először Óföldeák, Ásotthalom, és Földeák területén tartóztattak fel kilenc migránst, akik szíreknek, és líbiaiaknak vallották magukat, de semmilyen hiteles iratot nem tudtak felmutatni.

Ugyanezen a napon két migránst találtak egy román honosságú kamion alvázára felkapaszkodva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül az egyik marokkóinak, a másik pedig tunéziainak vallotta magát. Mivel a migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, velük szemben tiltott határátlépés miatt jártak el a román rendőrök.

Ugyanebben az időszakban további 13 migránst fogtak el Ferencszállás és Szeged területén, akik szíreknek vallották magukat, de hiteles iratokkal nem rendelkeztek.

A rendőörk visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.