Egy munkásokat szállító busz nem adott elsőbbséget egy teherautónak Tokod külterületén és összeütköztek. A balesetben a vétlen sofőrnek maradandó sérülése lett.

A busz sofőrje munkásokat vitt 2019 márciusában Tokod külterületén, Tát felől Nagysáp felé. Az egyik kereszteződésnél balra, Sárisáp felé akart kanyarodni, ezért besorolt a balra kanyarodó sávba. Ott megállt, és elsőbbséget adott egy szemből jövő autósnak. Ezek után elindult a busszal, pedig az autó után jött egy teherautó is. A teherautó sofőrje próbált jobbra kormányozni, hogy lekerülje az ütközést, de ez már nem sikerülhett neki. 

Forrás: Ügyészség.hu

A teherautó két utasa is megsérült, egyikük súlyosan. A vétlen sofőrnek pedig több helyen is eltört a lába, ami 1 év alatt gyógyult meg, de így is maradandó fogyatékossága lett.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a busz sofőrje ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett fegyházbüntetésre, valamint véglegesen tiltsa el a vezetéstől.